Social & Cultura

Cea mai bună reţetă de ostropel de pui pe care bunicile o cunosc

Cea mai bună reţetă de ostropel de pui pe care bunicile o cunosc

Persoanele care caută o reţetă de mâncare foarte uşoară, care să conţină puţină carne şi sosuri aromate, ar trebui să se gândească la o reţetă de ostropel de pui. Reţeta prezentată este una similară cu cea tradiţională, însă este mult mai simplu de preparat şi are un gust perfect.

Ingrediente necesare pentru ostropel de pui

Persoanele care respectă ingredientele menţionate pentru ostropel de pui sunt calculate special pentru patru porţii de ostropel, care ar putea fi consumate reci, vara. Lista de ingrediente este următoarea:

–           Şapte copane de pui cu piele şi os;

–           600 de grame de roşii coapte şi proaspete sau o conservă cu 400 ml suc de roşii;

–           O căpăţână de usturoi mare sau două căpăţâni medii;

–           O ceapă de dimensiuni medii;

–           Un vârf de linguriţă de cimbru;

–           Trei foi de dafin;

–           Trei linguri de ulei;

–           O sută ml de vin alb sec;

–           O legătură de pătrunjel;

–           50 ml apă caldă sau supă de pui;

–           Sare;

–           Piper.

Cum se pregătesc ingredientele

Pentru pregătirea ingredientelor se vor urma paşii de mai jos:

–           se taie o ceapă care are dimensiunea medie în bucăţi mici;

–           se curăţă usturoiul şi se taie felii. Se opresc doi căţei pentru tocat;

–           se tapează puiul uşor cu şerveţelul pentru a fi bine uscat şi gata de prăjit;

–           se toacă pătrunjelul;

–           se scoate vinul din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei;

–           se încălzeşte zeama de la supă sau apă caldă.

Pregătirea roşiilor

Pentru a pregăti roşiile trebuie să fie urmaţi paşii:

–           în cazul în care sunt folosite roşii proaspete trebuie să fie curăţate de coajă;

–           roşiile se vor prăji în tigaia fără ulei pentru 7 minute, întorcându-le periodic pentru a nu se arde;

–           se lasă totul la răcit;

–           roşiile trebuie să fie înţepate cu un cuţit mic şi coaja se desprinde mai uşor;

–           pentru ca roşiile să fie pregătite şi să fie uniforme, trebuie să fie date prin blender sau prin răzătoare.

Gătirea ingredientelor

Pentru a găti ingredientele trebuie să fie urmaţi paşii:

–           se vor încălzi 3 linguri de ulei în cratiţă antiaderentă şi la foc moderat;

–           se vor adăuga pulpele, distribuindu-le pentru a avea loc suficient pentru întors;

–           se adaugă usturoi şi ceapă;

–           se reduce flacără şi se lasă la călit pentru maxim 10 minute, astfel încât ceapa să fie sticloasă şi pulpele să se rumenească;

–           se pune vinul alb şi se lasă 3 minute.

După ce au fost respectaţi paşii, ostropelul trebuie fiert. Se adaugă apă caldă sau supa de pui şi se acoperă totul cu capac. Compoziţia se lasă la fiert 30 de minute. La 15 minute se adaugă piper, sare, dafin şi cimbru. Cu două minute înainte de a lua amestecul de pe foc se pune usturoiul şi totul se completează cu pătrunjelul tocat, la 1 minut înainte de terminarea preparatului.

Image by RitaE from Pixabay



Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de