De Vazut

Cea mai lungă Eclipsă de Lună din acest secol va fi vizibilă, în această seară, şi din România

Cea mai lungă Eclipsă de Lună din acest secol va fi vizibilă, în această seară, şi din România

Un fenomen astronomic uimitor va avea loc în această seară. Este vorba de cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol.

Eclipsa va ține o oră şi 43 de minute, durată ce depăşește considerabil Superluna albastră, din ianuarie.

Satelitul natural al planetei noastre va fi învăluit în nuanţe roşiatice, ce se vor vedea şi din România, dacă cerul va fi senin.

Astronomul Bruce McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României). Astfel, va dura aproximativ patru ore până când Luna va trece de umbra Pământului.

Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.

Eclipsele de Lună sunt printre cele mai uşor de urmărit fenomene astronomice.

Trebuie doar să ieşi din casă şi să priveşti către cer.

Nu este nevoie de un telescop special sau alte echipamente, însă te-ar putea ajuta să observi detalii precum craterele de la nivelul satelitului natural.



Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de