Social & Cultura

Cel mai bine păstrat secret pentru crearea unei case confortabile

Cel mai bine păstrat secret pentru crearea unei case confortabile

Vă întrebați cum să vă faceți casa mai confortabilă în această toamnă? Ați ajuns în locul potrivit! În acest articol, vom arunca o privire la câteva sfaturi simple, care vă vor ajuta să obțineți un sentiment foarte confortabil în casa dvs., schimbând un singur lucru: iluminatul.

Cel mai mare compliment pe care îl putem primi de la cineva este atunci când spun „Casa ta este atât de confortabilă”! Ne face să credem că oaspeții noștri se simt confortabil în casa noastră.

A avea o casă confortabilă, în care știți că vă puteți relaxa, este unul dintre cele mai importante elemente de bunăstare. Toată lumea vrea să se simtă bine în spațiul său. Nevoia unui loc în care să ne simțim în siguranță datează din zilele preistorice când trăiam în peșteri: la început a fost doar un spațiu mic luminat de un foc cald. Astăzi, este o cameră de zi cu lustre și lămpi cu eficiență energetică.

Fie că este vorba de o peșteră, un studio sau un conac cu 15 dormitoare, principiul rămâne același. Iluminatul face parte din a fi om și este esențial pentru a vă simți calm și relaxat.

De ce să vă faceți casa mai confortabilă

Poate că tocmai ați cumpărat o casă nouă și este plină de culori și finisaje de calitate, dar se simte sterilă și lipsită de personalitate. Poate că sunteți un student care locuiește într-un cămin universitar și doriți să vă faceți camera mai primitoare. Sau poate nu ați mai decorat niciodată în viața voastră, dar simțiți că ceva nu este chiar „corect” în legătură cu atmosfera casei dvs.

Când vine vorba de a oferi casei dvs. un anumit „sentiment”, mulți dintre noi pur și simplu nu știm de unde să începem. Uneori este greu să identificăm ce nu este în regulă și este dificil să ne dăm seama exact ce schimbări trebuie să facem.

Așadar, parcurgem inspirația pe internet, salvăm nenumărate fotografii pe Pinterest și căutăm ore în șir, dar nu ajungem nicăieri. De ce se simte așa?

Pentru că, atunci când faceți un pas înapoi și priviți toate fotografiile salvate, vă dați seama că niciuna dintre acele imagini primitoare și inspiraționale nu seamănă de fapt cu propriul dormitor sau camera de zi. Deci, întrebarea este: cum vă faceți casa mai confortabilă?

Vestea bună este că nu este atât de greu pe cât credeți! Nu este nevoie de mult pentru a crea o casă confortabilă și primitoare pentru toamnă sau pentru orice alt sezon. S-ar putea să aveți deja ceea ce aveți nevoie!

Există câteva elemente cheie pe care le vom analiza împreună mai jos, care vă vor ajuta să obțineți senzația de confort în interiorul casei. Majoritatea acestor elemente pot fi repetate în orice cameră simțiți că are nevoie de un plus de confort. Se aplică în orice cameră din casă.

Citiți mai departe pentru a afla cum să vă faceți casa mai confortabilă și primitoare prin sursele de iluminat.

Importanța unei lustre bune

Există un motiv pentru care iluminatul este cel mai bun sfat pentru a vă face casa confortabilă. Poate că nu este nimic mai important decât o iluminare bună pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Dacă nu sunteți sigur cum să proiectați o cameră mai confortabilă, începeți prin evaluarea situației dvs. de iluminare.

  • Câte surse de lumină există în camera dvs.?
  • Care este designul fiecărei lustre sau lămpi? Vă place?
  • Becurile pe care le folosiți sunt calde sau reci?

Ar trebui evitată orice sursă iluminare dură. În schimb, asigurați-vă că aveți o mulțime de surse de iluminat de lucru, lustre de tavan, lămpi de masă și de podea, lumânări (de preferință parfumate!) și iluminare ambientală.

Când soarele apune, creați grupuri de iluminare unde doriți să fie punctele focale și de conversație. Dacă introducerea de lumini suplimentare și schimbarea situației dvs. de iluminat nu este posibilă din motive financiare, asigurați-vă că utilizați doar becuri calde în toate camerele pe care doriți să le confortați.

Temperatura de iluminare

Ce este iluminatul rece versus iluminatul cald? Temperatura becului dvs. vă arată cât de galben (cald) sau cât de albastru (rece) este becul dvs. Albul cald este de aproximativ 3000k, iar albul rece este de aproximativ 5000k. Deci, cu cât K (kelvin) este mai mare, cu atât lumina este mai rece.

Acesta este motivul pentru care lumina lumânărilor este atât de confortabilă – temperatura culorii unei lumânări este de aproximativ 1850k – o lumină foarte caldă! Dacă aveți lămpi sau lustre cu becuri temperatură rece în casa dvs., înlocuiți-le.

Acest lucru este mai important decât pare. Gândiți-vă cât timp ați petrecut în bucătăriile iluminate cu tuburi de neon deasupra capului, care vă lăsau cu dureri de cap. Vă simțeați mai degrabă așezat într-o cameră de interogare decât la o cină frumoasă în familie.

Schimbați becurile reci pentru becurile calde și vă promitem că doar schimbarea va face o mare diferență.Lasă un răspuns

Site creat de