Social & Cultura

Cel mai important lucru de luat în considerare atunci când cumpărați bijuterii din argint

bijuterii din argint

Bijuteriile din argint au fost mult timp preferate de femei datorită tuturor beneficiilor pe care le prezintă. Argintul este accesibil, de lungă durată, ușor de găsit, simplu de întreținut și vine într-o multitudine de modele frumoase. Acest lucru a dus la o creștere la nivel mondial a cererii de bijuterii din argint.

Din acest motiv, există acum numeroși vânzători de bijuterii din argint. Din păcate, la fel ca în orice alt sector, nu toți vânzătorii de bijuterii din argint oferă produse calitative. Trebuie să vă educați puțin și să știți ce să căutați atunci când cumpărați bijuterii din argint pentru a evita achiziționarea unor piese de calitate inferioară.

Să începem cu ceea ce determină valoarea bijuteriilor de patrimoniu. Termenul „moștenire” este adesea folosit pentru a se referi la orice lucru care a fost deținut anterior. Cu siguranță că acesta este un aspect important. În general, valoarea bijuteriilor folosite scade în comparație cu cea a pieselor noi. Din motive superstițioase, unele persoane nu vor cumpăra niciodată un set de inele de logodnă folosite.

Ce argint ar trebui să cumpăr și de ce?

Argintul se găsește într-o mare varietate de forme și prețuri. Există și alte tipuri de argint, dar argintul 925, argintul pur și placa de argint sunt cele mai cunoscute și utilizate pe scară largă.

Argint 99,9 

Să luăm ca exemplu argintul în forma sa cea mai fină. Bijuteriile ștampilate cu numărul „999″ sunt cât se poate de aproape de argintul pur. Deoarece, din punct de vedere tehnic, este 99,9% argint pur, i se atribuie denumirea „argint .999 „.

Acest argint este cel mai fin argint disponibil. Diferența dintre argintul .999 și argintul mai ieftin este izbitoare.

Moliciunea argintului pur 99,9% este singurul dezavantaj al lucrului cu acesta. Este cea mai ușor de deteriorat formă de argint, deoarece este cea mai moale. Deși reflectă lumina cel mai strălucitor, argintul nu este cel mai bun material pentru bijuterii de lungă durată.

Argint 925

Cel mai adesea cupru sau nichel, argintul sterling conține 92,5% argint și 7,5% metale suplimentare. Folosirea acestor metale conferă argintului o durabilitate și o strălucire mai mare. Datorită compoziției sale, acest tip, standardul de aur pentru bijuterii din argint, este mai durabil. Folosit încă din aproximativ 1300, acest standard de argint are o lungă istorie de fiabilitate. Retailerul american de bijuterii Tiffany & Co. este în mare măsură responsabil pentru stabilirea argintului sterling ca standard al industriei.

O marcă este un simbol de autenticitate pe argintul sterling. Marca de marcaj pentru argintul sterling se prezintă sub diferite forme. Argintul are o marcă 925, indicând autenticitatea acestuia. De asemenea, ați putea încerca să căutați STER, STERLING, STG sau Sterling Silver. Indicațiile că argintul este european sunt întărite de prezența unei mărci 800.

Argint fin

Una dintre varietățile de argint cele mai apropiate de argintul pur este argintul fin. Acesta are o marcă de identificare de 0,999, ceea ce indică faptul că este 99,9% argint pur. Restul de 0,1% este format din cantități neglijabile de urme de componente.

Deși argintul mai pur poate părea preferabil la prima vedere, acesta este de fapt mult prea maleabil pentru a fi utilizat în bijuterii din argint. Este moale și maleabil și își pierde forma cu timpul. Cerceii și pandantivele realizate din argint fin sunt mai potrivite pentru a fi purtate ca bijuterii decât pentru a fi supuse unei utilizări dure.

Argintărie

Veți recunoaște asemănările dintre placa de argint și placa de aur dacă sunteți familiarizați cu prima. Argintăria este o foaie subțire de argint aplicată pe un alt metal, de obicei cupru. În comparație cu argintul fin și argintul de calitate, placa de argint conține, în mod natural, substanțial mai puțin argint. Pe măsură ce trece timpul, placarea se poate estompa și se poate desprinde, reducându-i și mai mult valoarea în comparație cu aceste alte tipuri.

Argintul monetar, argintul britanic, argintul de nichel, argintul tribal, argintul german și argintul mexican sunt doar câteva dintre diferitele varietăți de argint de pe piață. Cantitatea de argint din fiecare variază foarte mult.Lasă un răspuns

Site creat de