Din Zona

Cele mai bune 5 electrocasnice de bucătărie pentru a economisi timp și energie

Cele mai bune 5 electrocasnice de bucătărie pentru a economisi timp și energie

Chiar dacă gătitul este pasiunea ta, există anumite activități în bucătărie care îți pot răpi mai mult timp decât ai la dispoziție. Astfel, vei începe să faci lucrurile pe fugă, iar pasiunea pentru gătit se va transforma într-o sursă de stres, care te va face, să dezvolți treptat o adevărată aversiune pentru spațiul bucătăriei

Din fericire, există o gamă variată de electrocasnice de bucătărie care te pot ajuta să îmbini armonios utilul cu plăcutul, făcând în locul tău treburile care îți consumă timp și energie. Noi ne-am propus să-ți facem cunoștință cu 5 dintre ele, în speranța că te vom ajuta să îți completezi „arsenalul” din bucătărie.

Robotul de bucătărie

Robotul de bucătărie este unul dintre cele mai practice și eficiente electrocasnice pentru casa ta, putând să efectueze în interval de câteva minute operațiuni care ție ți-ar lua o groază mult timp.

Este vorba de un dispozitiv multifuncțional, folosit pentru a toca și mărunți carne, fructe, legume și alte ingrediente, pentru a stoarce fructe, a răzui sau a amesteca ingredientele pentru aluaturi și sosuri.

Toate aceste operațiuni pot fi făcute și manual, însă nici cel mai iscusit bucătar nu poate rezolva astfel de sarcini mai rapid decât un robot de bucătărie.

Mixerul

Un alt ajutor considerabil în bucătărie vine și din partea acestui aparat, folosit preponderent pentru amestecarea ingredientelor necesare în prepararea maionezelor, aluaturilor pentru clătite, sosurilor sau bezelelor.

Lăsând la o parte faptul că un mixer reușește să amestece mai rapid decât ai face-o tu cu lingura sau furculița, o face și mai eficient, produsul final având consistența ideală.

Nu in ultimul rând cu ajutorul unui mixer poți prepara și diverse piureuri smoothie-uri sau cocktailuri.

Grătarul electric

Ai nevoie de mult timp liber pentru a face un grătar, dat fiind faptul că trebuie să mergi după lemne și cărbuni, apoi să pregătești jarul și să păzești carnea să nu se ardă, afumându-te și tu împreună cu ea.

Și mai greu este dacă stai la bloc și nu ai la dispoziție o curte sau o grădină, caz în care trebuie să programezi o ieșire la picnic, pentru că nu poți să faci grătar pe balcon sau în fața blocului.

De toate aceste bătăi de cap te scapă un grătar electric, pe care îl vei instala în bucătărie și vei putea prepara astfel orice dorești.

Blenderul

Cu ajutorul unui blender poți prepara fără niciun efort supe cremă delicioase, dessinguri pentru salate piureuri de fructe, shake-uri, frappeuri si diferite sosuri.

De asemenea, dacă ai nevoie de gheață pisată pentru un cocktail cum ar fi mojito, poți pune niște cuburi in blender, iar în câteva secunde vei avea ceea ce îți dorești

Dacă vrei să procesezi cantități mari de ingrediente cu o consistență moale sau lichidă, îți recomandăm un blender clasic, în timp ce blenderul vertical este mai eficient în cazul ingredientelor solide sau tari, prelucrate în cantități mai mici.

Mașina de făcut pâine

Denumirea unui astfel de aparat este puțin înșelătoare, pentru că poți prepara cu el mult mai multe produse, în afară de pâine. Marele avantaj constă în faptul aparatul se ocupă singur de întregul proces, începând cu dozarea ingredientelor și continuând cu frământarea aluatului și coacerea pâinii, până la nivelul de rumenire dorit.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi ingredientele în aparat, apoi să selectezi produsul dorit, greutatea și nivelul de rumenire.

Astfel, cu câteva apăsări de buton, poți prepara pâine proaspătă, aluat de pizza, lipii, prăjituri  și chiar paste făinoase.

Aceste electrocasnice ar trebui să existe în dotarea oricărei bucătării moderne, venind în completarea dotărilor de bază, reprezentate de frigider și aragaz.

Photo by roam in color on UnsplashSite creat de