Studentie, Important

Cele mai bune joburi part-time pentru studenți

Cele mai bune joburi part-time pentru studenți

Dacă ești la fel ca majoritatea studenților de pretutindeni, probabil că te gândești deja să îți cauți un loc de muncă chiar înainte de a-ți termina studiile. Fie că ai găsit deja ceva în domeniul tău sau vrei să încerci ceva nou, întotdeauna se va ivi o opțiune interesantă.

Având în vedere că încă din 2018, condițiile pentru salariați sunt din ce în ce mai bune, studenția este perioada ideală în care să începi să lucrezi: ai libertatea să experimentezi, să înveți și să înțelegi ce carieră vrei să urmezi după facultate.

Prin urmare, iată o listă de joburi part-time, ideale pentru un student la început de drum!

Chelner

Probabil cea mai comună variantă pentru studenți, în special pentru cei care dispun de îndeajuns de mult timp și energie. Jobul de chelner te învață să fii organizat, punctual, respectuos și te provoacă să înțelegi și să interacționezi cu diverse tipuri de oameni. Dacă nu ai posibilitatea în perioada anului universitar, poți oricând să optezi pentru varianta estivală.

Online freelancer

Fie că vorbim de copywriting, SEO sau content pe Youtube, domeniul online este varianta ideală pentru orice persoană creativă. Dacă te temi că nu ai talent sau cunoștințe necesare, ia exemplul persoanelor precum Felix Schneiders sau Selly! Felix a început carieră sa de poker folosindu-se de cunoștințe dobândite în Magic the Gathering,iar Selly era doar un tânăr haios când a început să-și construiască imperiul de peste un milion de abonați.

Meditator

O altă varianta foarte comună pentru studenți este cea de a medita alți elevi. Cu siguranță ai avut afinitate pentru cel puțin o materie în timpul liceului, sau ai fost implicat în niște activități extracurriculare, din care ai dobândit cunoștințe aprofundate. Poți oferi aceste informații și altora care au nevoie, prin meditații private sau de grup!

Plimbare cu cățeii

Foarte mulți stăpâni de căței nu au timpul și dispoziția necesară să se ocupe de animalele lor de companie. Fie că e vorba de zile lungi și grele la serviciu sau o decizie luată prea impulsiv, mulți oameni se trezesc în situația în care nu știu cum să gestioneze plimbările cu patrupezii lor. Dacă îți plac câinii și plimbările, acesta ar fi un job part-time ideal pentru tine!

Ucenic

Această variantă este ideală pentru oamenii care consideră că au nevoie de îndrumare în viață sau își doresc să profeseze într-un domeniu care pune foarte mult accentul pe experiență. Oricare ar fi situația, există numeroase persoane care ar putea beneficia de ajutorul unui tânăr dornic să învețe! Alege un domeniu în care ai vrea să fii ucenic și contactează niște persoane care te inspiră – măcar una dintre ele va fi încântată să îți ofere o șansă.

Șofer de Uber

Dacă ai carnet de conducere și acces la o mașină, Uber este varianta ideală pentru tine. Tu decizi când vrei să conduci și câștigi în funcție de timpul investit. Mai mult, în călătoriile tale ai șansa să întâlnești oameni interesanți, să cunoști orașul mai bine și să îți îmbunătățești abilitățile de șofer.

Livrare pe bicicletă

Dacă nu dispui de mașină sau de carnet de conducere, poți încerca varianta pe bicicletă. Există mai multe servicii care transporta mâncare sau alte bunuri mici în timp scurt, cu ajutorul persoanelor pe bicicletă. Este ocazia perfectă să combini un hobby, un mod de a ieși din casă și a face sport și o ocazie de a-ți multiplica venitul!

Ghid turistic

Chiar dacă nu ești instruit în geografie și istorie, nu-ți face griji – există o variantă și pentru tine! Firma AirBnb are opțiunea să te înscrii ca ghid local. Asta înseamnă că străinii care vin în vizită în România te vor contacta și te vor ruga să îi îndrumi prin Cluj. Te poți informa cu privire la istoria orașului în general, te poți specializa pe niște zone preferate sau poți alege să îi scoți la restaurantele tale favorite – ai libertea să fii creativ!

 Lasă un răspuns

Site creat de