Social & Cultura

Cele mai bune muzee ale sexului din lume

Cele mai bune muzee ale sexului din lume

În timp ce unii oameni fug de ele ca de ciumă, alții sunt curioși despre ce au de oferit cele mai bune muzee ale sexului din lume.

Fie că cercetezi turismul sexual pentru studiile tale, fie că îți place să mergi într-un astfel de muzeu pentru a te amuza cu prietenii tăi sau că ești cu adevărat interesat să înveți despre sex în diferite părți ale lumii, acest articol este perfect pentru tine.

Ce este un muzeu al sexului?

Un muzeu al sexului este un tip de muzeu care prezintă orice are de-a face cu sexul – de la artă erotică până la diferite ajutoare sexuale istorice.

Muzeele sexuale au început să crească în popularitate, în special în Europa, la sfârșitul anilor 1960 și 1970, adică în perioada revoluției sexuale. Aceasta a fost o mișcare socială care a căutat să schimbe atitudinile tradiționale față de sex, sexualitate și relații interpersonale. Revoluția sexuală a inclus normalizarea contracepției, precum și homosexualitatea și sexul extraconjugal, nuditatea publică și multe altele.

Există multe muzee ale sexului pe tot globul și împreună primesc milioane de vizitatori în fiecare an. În acest articol vă prezint două dintre cele mai bune muzee ale sexului din lume.

Muzeul sexului din Amsterdam

Unul dintre cele mai faimoase și mai bune muzee ale sexului din lume, Muzeul sexului din Amsterdam a fost inaugurat în 1985.

Acesta este unul dintre cele mai vizitate muzee din Țările de Jos și este o parte importantă a industriei turismului sexual din Amsterdam.

Muzeul sexului din Amsterdam oferă posibilitatea vizitatorilor să exploreze evoluția sexului de-a lungul veacurilor datorită imaginilor, artefactelor, fotografiilor, înregistrărilor video și operelor de artă. Este o călătorie în lumea sexului din diferite epoci. De la Cleopatra la Evul Mediu, sunt atât de multe de învățat aici și nu este de mirare că este un muzeu atât de popular.

Cu faimosul său Cartier Roșu, Amsterdam este aproape sinonim cu sexul și sexualitatea, iar acest muzeu este doar o altă parte din poveste, dar una educativă și interesantă.

Program: 11:00 – 19:00 zilnic

Taxa de intrare: 9 euro

*Muzeul sexului din Amsterdam oferă un tur virtual al muzeului online, care este deosebit de util pentru cei care în prezent nu pot călători în Țările de Jos din cauza restricțiilor Covid-19.

Muzeul mașinilor sexuale din Praga

Situat chiar lângă piața principală, Muzeul mașinilor sexuale poate fi inclus cu ușurință în programul dvs. de vizitare a orașului Praga – nu este departe de unele dintre cele mai emblematice atracții turistice din oraș, cum ar fi Podul Carol, linia meridiană din Praga și Ceasul Astronomic.

Muzeul mașinilor sexuale este unul dintre cele mai bune muzee sexuale din lume, unde  puteți viziona niște pornografie victoriană înainte de a descoperi o întreagă cronologie a mașinilor sexuale – de unde și numele muzeului.

Muzeul se concentrează asupra „ajutoarelor” sexuale pe care oamenii le-au folosit de-a lungul anilor, cum ar fi curele de castitate, tronurile cu o gaură în partea de jos pentru a permite sexul oral și hamurile corporale. Unele dintre aceste mașini și dispozitive datează din anii 1500 și sunt expuse și jucării și mașini mai moderne (precum și îmbrăcăminte, pantofi și multe altele), ce pot fi regăsite și în sexshop-urile moderne, cum este Loveisland.

Când muzeul s-a deschis în 2002, oficialii orașului au fost împotriva conținutului „dezagreabil” expus în interior, ceea ce nu a făcut decât să facă mai popular muzeul în rândul celor 8 milioane de turiști care vizitează orașul în fiecare an.

Program: 10:00 – 23:00 zilnic

Taxe de intrare:

250 CZK per adult

200 CZK per adult pentru grupuri de 6 sau mai multe

150 CZK per student (este necesar un card de student valabil)

*Muzeul Sex Machines nu permite intrarea celor sub 18 aniLasă un răspuns

Site creat de