Social & Cultura

Cele mai comune greșeli de îngrijire a părului și cum le eviți

Cele mai comune greșeli de îngrijire a părului și cum le eviți

Ți s-a întâmplat vreodată să constați că, deși ai grijă de părul tău și folosești produse de bună calitate, acesta tot nu arată așa cum ți-ai dori? Problema ar putea consta în faptul că, deși ai cele mai bune intenții, comiți fără să-ți dai seama anumite greșeli ce afectează sănătatea și aspectul acestuia. Continuă să citești pentru a afla care sunt cele mai comune greșeli de îngrijire a podoabei capilare și cum le poți evita pentru a avea acel păr strălucitor și mătăsos pe care ți-l dorești. 

Alegerea produsele nepotrivite

Aceasta este o greșeală pe care foarte multe persoane o fac. Doar pentru că un produs este considerat a fi de bună calitate și are foarte multe recenzii pozitive, nu înseamnă neapărat că este potrivit pentru toate tipurile de păr. De exemplu, dacă ai părul gras, vei avea nevoie de un șampon care să te ajute să ții sub control excesul de sebum, dar dacă părul tău este uscat, ar trebui să alegi produse cu ingrediente ce vor asigura o hidratare intensă a acestuia. Părul vopsit sau părul deteriorat au, de asemenea, nevoi specifice, iar produsele de îngrijire trebuie alese în concordanță cu acestea, fie că este vorba de șampon, de balsam de păr sau de măști de păr

Primul lucru pe care trebuie să-l faci deci pentru a avea un păr frumos și strălucitor este să stabilești nevoile acestuia și să alegi produsele de îngrijire potrivite. 

Spălarea părului în exces 

Frecvența ideală de spălare a părului depinde de tipul și caracteristicile acestuia. Dacă în unele cazuri, nu este nimic greșit în a-ți spăla părul la fiecare 1-2 zile sau chiar zilnic, în altele acest lucru poate avea un impact negativ asupra sa, ducând la uscarea firului de păr prin îndepărtarea uleiului naturale care îl protejează și îl hidratează. 

În condiții normale, foarte puțini sunt cei al căror păr are nevoie de spălare zilnică. În general, este vorba de persoane cu părul foarte gras, care fac multă mișcare în fiecare zi și transpiră mult ori care locuiesc în zone cu umiditate ridicată. Cu cât mai puțin uleios și mai des este părul tău, cu atât mai rar ar trebui să-l speli. Poți încerca să folosești șampon uscat sau alte produse de styling pentru a prelungi timpul dintre spălări și a evita ca părul tău să pară murdar. 

În același timp, nu este indicat să lași săptămâni să treacă fără să te speli pe cap. Dacă părul tău este uleios și apare acea senzație de mâncărime la nivelul capului, este timpul să-l speli. 

Perierea incorectă a părului  

Când vine vorba de perierea părului, există de fapt două posibile greșeli, ambele foarte comune. Prima se referă la perierea acestuia când este ud – părul ud este mai fragil și mai predispus la rupere. Dacă ai părul drept, este indicat să-l lași să se usuce un pic înainte de a-l pieptăna cu un pieptene cu dinți rari. Dacă părul este ondulat sau creț, îl poți pieptăna când este încă ușor umed, de preferat folosind tot un pieptene cu păr rar. 

Cea de-a doua greșeală este legată de perierea excesivă a părului. Nu, părul tău nu va fi mai frumos dacă este periat de 100 de ori în fiecare zi. Dimpotrivă, acest lucru poate contribui la deteriorarea acestuia și îl va face să se îngrașe mai repede. 

Spălarea părului cu apă fierbinte 

Apa fierbinte nu-ți va curăța neapărat mai bine firul de păr, dar va îndepărta uleiurile naturale, iar podoaba ta capilară va părea lipsită de strălucire. Nu-ți face griji, nu trebuie să folosești apă rece pentru a-ți spăla părul. Apa călâie este perfectă pentru a face acest lucru. Nu uita să aplici șamponul doar pe scalp și să masezi bine înainte de a-ți clăti părul. 

Dacă vrei un păr frumos, strălucitor și mătăsos, trebuie să te asiguri că îl îngrijești corect, evitând greșeli precum cele menționate mai sus. Alege produsele potrivite, nu exagera cu spălatul sau periatul acestuia și, în general, asigură-te că în fiecare pas al rutinei tale de îngrijire a părului ții cont de nevoile sale specifice. 

Sursa foto: Freepik https://img.freepik.com/free-photo/woman-worried-about-tangled-hair_23-2148547384.jpg?w=740&t=st=1684909285~exp=1684909885~hmac=81a3cbbcc57f304f009bcdcbd4200914e6d291803e2205ffdaeb834ec58f90d7 Lasă un răspuns

Site creat de