Uncategorized

Cele mai frumoase cărți din România sunt dezvăluite la Cluj

frumoase carti cluj

Jurizarea concursului naţional de design de carte „Cele mai frumoase cărţi din România” are loc în acest an la Cluj-Napoca, în  perioada 7-8 septembrie.
Invitata specială este Valéria Vanguelov – editor șef Grasset Jeunesse, Franța.
Astazi, ora 2.00 p.m., are loc o întâlnire profesională cu Valéria Vanguelov în cadrul căreia ilustratorii și autorii pot cere feedback pentru proiectelor lor, editorii de carte pentru copii pot obține sfaturi pentru proiecte de colecții pentru copii sau recomandări de marketing editorial iar jurnaliștii pot afla mai multe detalii despre competiția „Cele mai frumoase cărți din România” și ceea ce înseamnă jurizarea unui astfel de concurs.

Întâlnirea are loc la Sala de conferinta FORMATEST – Piața Unirii nr. 13, ap. 20, etajul 2.

Vă așteptăm cu o mini expoziție de cărți ilustrate realizate în condiții grafice foarte îngrijite, de editura Grasset Jeunesse. Valéria Vanguelov va dezvălui poveștile realizării unor cărți captivante atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, va vorbi despre relația editor – ilustrator – autor, despre viziunea unei echipe editoriale mici dedicată cărților pentru copii, echipă aflată sub aripa uneia dintre cele mai prestigioase edituri din Franța” au anuntat organizatorii.

Detalii: http://celemaifrumoasecarti.ro/membrii-juriului/

DESPRE JURIZARE

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România şi Republica Moldova sunt invitați să înscrie în concurs cărţi apărute în ultimul an (august 2014 – august 2015).

Înscrierile au avut loc până pe data de 3 septembrie, iar jurizarea are loc în perioada 7-8 septembrie. Juriul va selecta minimum 25 de cărţi frumoase care vor fi prezentate publicului într-o expoziţie itinerantă în ţară şi în străinătate. Toate cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”, Leipzig 2016.

Juriul din acest an va acorda următoarele distincții: MARELE PREMIU, MENŢIUNE SPECIALĂ, Premiul pentru ILUSTRAŢIE DE CARTE, Premiul pentru CARTE PENTRU COPII, Premiul pentru ALBUM, Premiul pentru CARTE EDUCATIVĂ / MANUAL, Premiul pentru TÂNĂR DESIGNER, Premiul pentru CARTE DE ARTIST, Premiul EXPERIMENT TIPOGRAFIC.

Premiul pentru tânăr designer este acordat de ICR şi Centrul Naţional al Cărţii şi constă în susținerea unei deplasări şi participarea unui artist la programul unui târg internațional de carte în străinătate.

Membrii juriului sunt:
Agnes Keszeg (ilustrator), Angela Rotaru (director de creaţie, Humanitas), Barna Nemethi (fotograf / director de creaţie Griffon&Swans), Arina Stoenescu (grafic designer, Suedia), Hajdu Aron (editor, Bookart), Daniela Chiorean (grafician, UAD), și Valéria Vanguelov (participarea acesteia este posibilă prin contribuţia Institutului Francez din Bucureşti).

Selecţia juriului va forma expoziția „Cele mai frumoase cărţi din România 2015”, care va fi inaugurată la București la începutul lunii octombrie în cadrul unui eveniment de premiere deschis publicului.

Cărțile vor fi prezentate apoi la Târgul Internaţional de carte de la Frankfurt în pavilionul României si va urma o serie de expoziții itinerante cu cărțile finaliste la Cluj-Napoca, Iași, Timişoara, Tîrgu Mureş, Sibiu, cât și la Târgurile Internaţionale de Carte de la Göteborg, Belgrad, Istanbul, Sofia şi apoi Leipzig, Paris, Londra, Bologna, Budapesta în prima parte a anului 2016.

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură

Proiect cultural finanţat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.Lasă un răspuns

Site creat de