Social & Cultura

Cele mai importante avantaje ale terapiei de cuplu

Cele mai importante avantaje ale terapiei de cuplu

Cu timpul, relațiile dintre oameni se schimbă constant, în funcție de factorii externi, dar și în funcție de modul în care fiecare persoană în parte se dezvoltă din punct de vedere individual. La un moment dat, atunci când cuplurile ajung să se certe frecvent, să nu mai comunice suficient de mult sau chiar să se gândească serios să pună punct unei relații, indicat este că oamenii să încerce întâi să meargă la terapie de familie. Este vorba despre un tratament care se învârte în jurul comunicării și care poate avea rezultate minunate pe termen lung!

Partenerii se pot redescoperi după ani de relație

Obisnuindu-se cu un anumit comportament din partea partenerilor de viață, la un moment dat, oamenii ajung să creadă că știu totul despre persoanele pe care le au alături. Aceasta este o greșeală care poate costa scump: cunoașterea nu se oprește niciodată, fiind vorba despre un proces susținut, mereu într-o continuă schimbare din cauza factorilor externi. Cu ajutorul terapiei, atât femeile, cât și bărbații își pot cunoaște din nou perechile și s-ar putea să aibă surprize plăcute, dacă au suficientă răbdare.

Relațiile au nevoie de timp

În goana după latura materială a vieții, foarte mulți sunt cei care uita să-și mai acorde timp și să se deschidă în fața partenerilor de viață. Apelând, însă la terapie de familie, oamenii câștigă timp pentru ei înșiși, timp pe care să îl investească în relațiile pe care le au. O singură oră de comunicare intensă pe săptămână poate face diferența când vine vorba despre relațiile interumane: în acest interval, femeile și bărbații se pot concentra doar pe construirea sau reconstruirea cunoașterii cu cei pe care îi au alături zi de zi.

Citește și: 10 Cupluri celebre care s-au împăcat după divorț

Redescoperirea pasiunii

Un alt avantaj de care se pot bucura persoanele care merg la terapie este acela că pot redescoperi sau pot reaprinde flacăra pasiunii din cuplul în care se află. Este important că oamenii să nu uite niciodată că misterul și dorință sunt 2 ingrediente secrete, care îi ajuta să se bucure cu adevărat de partenerii lor, indiferent de dificultățile prin care trec pe plan emoțional sau financiar. Petrecând mai mult timp împreună, femeile și bărbații își pot privi perechile din nou cu ochii cu care le priveau la început!

Terapeutul știe care sunt întrebările pe care trebuie să le adreseze

De frică sau pentru că pur și simplu și-au găsit refugiul într-un ,,bulă” în care se simt confortabil, la un moment dat, oamenii uita cât de important este să discute deschis cu perechile lor. Chiar dacă poate ar avea întrebări profunde pentru cei de lângă ei, femeile și bărbații preferă după ani de relație să amâne discuțiile sincere, de teamă că ar putea suferi. În acest sens, un terapeut bun știe cum să le adreseze pacienților întrebările potrivite, din care aceștia să afle răspunsurile pe care poate le căutau de multă vreme!

Primul pas pe care îl pot face persoanele care vor să-și salveze relațiile este acela de a cere ajutor. Vizitele la un terapeut presupun curaj, dar și ambiție!Lasă un răspuns

Site creat de