Social & Cultura

Cele mai importante calitati si abilitati pe care cei mici le pot invata prin joaca

lego copii

Copilaria este o perioada de dezvoltare, de invatare si de formare, in care cei mici fac toti pasii necesari pentru a deveni adulti sanatosi, echilibrati si autonomi. Contrar asteptarilor, de cele mai multe ori, nu cat de mult invata copiii este esential, ci modul in care acestia invata si felul in care aleg sa acumuleze sau nu informatii.

 Este foarte important sa le stimulezi pasiunile celor mici inca de la varste fragede si sa le oferi libertatea de a alege ceea ce le place sau nu le place, astfel incat ei sa poata sa isi croiasca drum catre ceea ce ii intereseaza cu adevarat.

 Joaca este o activitate ce nu trebuie sa lipseasca din programul copiilor tai, indiferent de varstele lor. Aceasta nu este niciodata un timp pierdut, ci mai degraba un timp de relaxare si de formare. Intr-adevar joaca ii poate forma pe cei mici, ajutandu-i sa dezvolte calitati si abilitati minunate.

 Descopera cele mai importante calitati si abilitati pe care copiii le pot invata jucandu-se

 Empatia

 Empatia este esentiala pentru orice copil si adult sanatos, iar aceasta calitate se poate educa si forma inca de la varste fragede. Avem nevoie de empatie pentru a putea forma relatii sanatoase, pentru a-i intelege pe cei din jur, dar si pentru a ne intelege si controla propriile emotii.

 Empatia se refera la capacitatea de a te pune in locul celorlalti si de a incerca sa intelegi cum se simt acestia, dar si de a rezona cu ei. Copiii au nevoie sa empatizeze si joaca ii poate ajuta sa faca acest lucru.

 Spre exemplu, joaca cu animalutele ii poate invata pe cei mici ce inseamna empatia si cat de importanta este. Acestia vor invata sa respecte si sa iubeasca animalele si orice alta fiinta. 

 Creativitatea

 Creativitatea este o abilitate extraordinara nu numai pentru un echilibru in viata, ci si in viata profesionala. Creativitatea te poate ajuta sa vezi mereu partea plina a paharului, sa gasesti solutii ingenioase, sa te redescoperi si sa te dezvolti continuu, iar in viata profesionala ea este la mare cautare. Oamenii care reusesc sa gandeasca in afara tiparelor si sa priveasca problemele ce apar din mai multe unghiuri pot deveni manageri si lideri desavarsiti.

 De aceea, este o idee buna sa ii ajuti pe cei mici sa isi descopere si antreneze creativitatea. O poti face cu jocuri precum LEGO, care stimuleaza creativitatea, dar si capacitatea de coordonare a copiilor. Alege LEGO Duplo de la Altex, daca iti doresti un astfel de set la pret avantajos.

 Cei mici au nevoie de joaca in viata lor, de aceea ai grija sa incluzi astfel de activitati in programul lor zilnic pentru a le asigura o crestere frumoasa si sanatoasa. 

Sursa foto: Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de