In timp ce racirea berii sau a vinului prin aceasta metoda reprezinta o adevarata „blasfemie”, modelele de masini de cuburi de gheata isi dovedesc utilitatea cand vine vorba despre cocktail-uri, frappe-uri si alte bauturi asemanatoare.
In cazul in care detineti sau administrati un restaurant, un bar, o terasa sau orice alta unitate de alimentatie publica, aveti nevoie de un astfel de echipament HoReCa, pentru a potoli setea clientilor dumneavoastra si a-i ajuta sa se relaxeze in dupa-amiezile si serile toride de vara. Asta cu atat mai mult cu cat, dupa o luna iunie blanda din punctul de vedere al temperaturilor, canicula pare sa-si fi intrat in drepturi.
Daca alegeti sa achizitionati masini cuburi gheata de la Fresco Expert, furnizor care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, veti beneficia de un produs de calitate, fiabil, usor de utilizat, cu o productivitate ridicata si o durata indelungata de viata.
Aceste echipamente sunt destinate unei utilizari continue, care sa se plieze pe nevoile unui local cu un public numeros, au un consum relativ redus de energie electrica raportat la randamentul lor si, pe langa cuburi, pot produce si fulgi cu un aspect, o textura si o consistenta ireprosabile. Fara alte introduceri, iata in continuare cateva bauturi care nu pot fi servite fara un astfel de „ingredient” racoritor:
1. Long Island Iced Tea. Acest cocktail este unul dintre cele mai apreciate din lume, datorita combinatiei deopotriva „explozive” si reconfortante de arome, avand nu mai putin de 5 bauturi alcoolice in compozitie, dar si alte trei ingrediente: vodka, tequila, rom, triplu sec, gin, Coca-Cola, lime si, bineinteles, produsele unei masini de cuburi de gheata. Interesant este ca aceasta bautura nu se mixeaza, ci se prepara direct in pahar, motiv pentru care ordinea turnarii trebuie sa fie mereu aceeasi, incepand cu gheata, Cola si lime si continuand cu „spirtoasele”.
2. Screwdriver. Probabil unul dintre cocktail-urile cu cel mai interesant nume, acesta contine doar trei ingrediente, care se combina, insa, intr-o adevarata „simfonie” olfactiva si gustativa. Este vorba despre suc de portocale, vodka si celebrele forme iesite din masina de cuburi de gheata. Ordinea turnarii este intotdeauna gheata, alcool, fresh, iar rezultatul este unul cu adevarat placut, inclusiv din punct de vedere vizual. Cu alte cuvinte, „surubelnita” din pahar ii va satisface pe clientii localului dumneavoastra, iar acestia nu se vor putea abtine si vor mai comanda inca un rand.
3. Mai Tai. Masinile de cuburi de gheata lucreaza continuu pentru a produce unul dintre componentele esentiale ale acestui cocktail stralucitor, la propriu si la figurat. Spre deosebire de primele doua exemple, acesta se mixeaza. Dupa ce romul alb, triplul sec si sucurile de ananas, portocale, lamaie si lime se amesteca intr-o compozitie uniforma si se toarna peste cuburi, se adauga romul brun si se „asezoneaza” cu o umbreluta colorata si o felie de ananas. Acestea sunt sugestiile noastre, insa alte idei la fel de bune sunt reprezentate si de cocktail-uri precum Mojito, Margarita, Cosmopolitan sau Tequila Sunrise, optiuni care nu trebuie sa lipseasca nici ele din meniu.