Social & Cultura

Cele mai potrivite rochii pentru a-ți defini și marca talia

Cele mai potrivite rochii pentru a-ți defini și marca talia

Linia taliei unei rochii se referă la linia care separă partea superioară și cea inferioară a unei piese vestimentare. Ea taie transversal ținuta, accentuând această zonă a corpului. Se spune că atractivitatea unui corp feminin este legată de raportul dintre talie și șolduri și nu putem nega faptul că cele mai multe rochii sunt realizate spre a complimenta acest raport.

Deși poate părea contraintuitiv, cheia pentru a-ți minimiza talia este selectarea rochiilor care definesc de fapt talia. Optează pentru modele care creează o formă de clepsidră prin accentuarea celei mai mici părți a taliei. Primul pas pentru a găsi o rochie care să ți potrivească cel mai bine este să-ți identifici forma corpului. Stilul nu înseamnă doar să porți cele mai la modă ținute; este vorba de a evidenția cele mai bune trăsături ale corpului tău. Indiferent de tipul tău de corp, poți contribui, de asemenea, la minimizarea taliei atrăgând atenția asupra altor zone, cum ar fi umerii și clavicula, cu ajutorul bijuteriilor sau al detaliilor.

Pentru a încununa cu succes căutarea celei mai flatante rochii din acest sezon, am realizat acest ghid care te va ajuta să faci cumpărături pentru rochia de vis!

Alege o rochie în forma de A

O rochie cu talie înaltă, în linie A, poate ajuta la crearea sau definirea unei siluete de clepsidră și la minimizarea taliei, în timp ce îți flatează șoldurile și coapsele. Dacă ai pieptul mai plin, alege o rochie de seară cu decolteu, care va îndepărta atenția de la talie și îți va evidenția clavicula și bustul. Pentru zi, o rochie în formă de A cu mânecă lungă te va acoperi corespunzător, în timp ce îți definește formele. În general, caută rochii care ajung la genunchi sau chiar sub genunchi pentru o siluetă proporțională.

Alege rochii cu centură sau cordon

Rochiile din voal, cele cu centură sau rochiile care sunt strânse cu cordon în talie sunt alegeri măgulitoare. O rochie din voal cu mânecă lungă, cu decolteu în V și cu un cordon sau curea la mijlo, va îndrepta atenția spre partea superioară a corpului tău, în timp ce îți marchează talia. Pentru o ținută de zi, poți adăuga o curea unei rochii cămașă cu mânecă lungă pentru un aspect coerent și lejer. Alege o curea care să se potrivească corpului tău: cele mai înguste sunt mai eficiente dacă ai un corp în formă de pară sau de clepsidră. Dacă ai trunchiul lung, cu o siluetă dreaptă sau ai un corp în formă de măr, o curea lată poate funcționa bine pentru a defini mijlocului corpului.

Dungi verticale

Este cunoscut faptul că dungile orizontale pot face ca talia să pară mai mare decât este de fapt; dungile verticale, însă, pot face uneori contrariul. Alege o rochie cămașă sau parte peste parte cu dungi verticale subțiri sau groase. Pentru un aspect care să iasă în evidență, încearcă o rochie mulată cu dungi verticale colorate pe părțile laterale ale rochiei, care ajută la alungirea formei și minimizează talia în acest proces.

Poți alege de la Trendland o mulțime de rochii marimi mari elegante, de birou sau de zi, croite cu scopul de a-ți marca talia și de a-ți pune în evidență atuurile corpului tău! Lasă un răspuns

Site creat de