Timp liber, Uncategorized

Celebrul tenor Jose Carreras va cânta la Cluj-Napoca în această toamnă

jose carreras

Cunoscutul tenor spaniol Jose Carreras va cânta la Cluj-Napoca pe 29 noiembrie. Tenorul se afla în turneul „A Life în Music” – Final World Tour („O viaţă dedicată muzicii” – ultimul turneu mondial), iar astfel va ajunge în noiembrie atât la Bucureşti, cât şi la Cluj-Napoca.

Am semnat joi, 3 septembrie, contractul cu cei care îl aduc pe domnul Jose Carreras în România. Suntem fericiţi că am fost contactaţi. Noi am mai avut legături cu cei care organizează concertul și le-a plăcut atmosfera de la Cluj. Adevărul este că se și vând concerte la Cluj”, a declarat Ionuţ Rusu, directorul Sălii Polivalente Cluj, pentru ziuadecjrealitatea.net.

Împreună cu una dintre cele mai mari orchestre simfonice din Europa, Carreras va oferi un concert alcătuit din melodii celebre ale perioadei „Belle Epoque” şi din celebre arii de operă, operetă şi din musical.

Acestea sunt melodiile care m-au mişcat şi entuziasmat mereu când le-am ascultat. În aceste melodii sălăşluiesc pasiunea, emoţia, un sentiment în inima şi în sufletul meu pe care încerc să le redau prin vocea mea„, a spus tenorul.

Carreras a făcut parte şi din proiectul „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, care au continuat până în 2003, când Pavarotti s-a retras din cauza unor probleme de sănătate.

Tenorul a început să cânte la vârsta de 8 ani, când a interpretat cunoscută arie din „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, „La donna e mobile”, piesa care va rămâne una dintre favoritele repertoriului său.0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de