Din Zona

Centenarul nașterii mișcării Dada, sărbătorit la UBB Cluj

DADA > 100: VIAȚĂ/ ARTĂ/ MUZEU

Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai organizează în perioada 13-15 mai 2016, colocviul internațional „Dadaismul și artele spectacolului”, care reprezintă un eveniment major din cadrul manifestării culturale care sărbătorește Centenarul nașterii mișcării Dada –  DADA> 100: VIAȚĂ/ ARTĂ/ MUZEU. În cadrul acestui colocviu vor fi invitate personalități din țară și străinătate, specialiști în studiile avangardiste, critici de artă și de teatru, care vor conferenția timp de trei zile pe diverse teme legate de moștenirea dadaistă în cultura conteporană. Invitatul de onoare al acestor zile va fi prof. acad. Ion Pop, cel mai mare specialist în avangardele poetice din România.

Pe lângă seria de conferințe și dezbateri, susținute în limbile franceză și engleză, publicul clujean este invitat să participe la două spectacole pe scenarii originale colective inspirate din creația dadaistă și suprarealistă, realizate la Teatrul Național Cluj-Napoca: „Tzara arde și Dada se piaptănă”, cu Filip Odangiu, Rareș Stoica, Cătălin Codereanu, Cristian Grosu și Ștefana Pop Curșeu (la Studio Art Club) și „Memo”, cu Miriam Cuibus și Dragoș Pop (la Studio Euphorion).

Totodată, artistul clujean Adrian Borza va susține un performance muzical neo-avangardist „Here and Now”, la Muzeul de Artă Cluj.Colocviul îi va avea ca parteneri pe: Asociația Persona, Teatrul Național Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Cluj, Biblioteca Județeană „Octavian Goga“, Institutul Cultural Francez, Asociația Iudaica, având sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Programul complet il puteti gasi aici.Lasă un răspuns

Site creat de