Politic

Centura Metropolitană a Clujului din nou în impas: Primăria a anulat licitația

Centura Metropolitană a Clujului va fi gata în 2023 | Studiul de fezabilitate va fi realizat de o firmă din Ungaria

Asociația Pro-Infrastructură dezvăluie că unul dintre cele mai importante proiecte de investiție ale Primăriei Cluj, Centura Metropolitană, e într-un nou blocaj, după ce municipalitatea ar fi anulat licitația. „Anulare-nainte de Săptămâna Mare pe Centura Metropolitană Cluj-Napoca”, transmite Asociația Pro-Infrastrutură, care în 9 aprilie semnala că așteaptă deznodământul acestei licitații, scrie g4media.ro.

Acest deznodământ a venit astăzi: anularea licitației după 5 luni în care Primăria Cluj a clocit singura ofertă depusă de către sibienii de la CON-A și bistrițenii de la Dimex în noiembrie 2023.

Este neverosimil felul în care administrația clujeană în frunte cu primarul Emil Boc se chinuie, realmente, să „implementeze” acest proiect: studiu de fezabilitate gestionat din 2017 care trebuia să fie gata în 12 luni dar a durat 4 ani, la prima licitație pornită în februarie 2023 n-a participat nimeni și a fost anulată în mai, iar la a doua au avut nevoie de 5 luni ca să descalifice unica ofertă, deși puteau face asta în 3-4 săptămâni”, a transmis Asociația Pro-Infrastrutură.

Actual de Cluj a relatat cum  Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în 5 aprilie actualizarea indicatorilor tehnico-ecomomici pentru  proiectul Centurii Metropolitane. Potrivit Hotărârii adoptate, costurile au crescut cu peste 133 de milioane de euro, primarul Emil Boc invocând „actualizări conforme cu rata inflației”.

Noua decizie a Consiliului Local s-a făcut în condițiile în care Primăria a contractat doar un tronson din faza 1 a proiectului, respectiv 2 kilometri între Cluj-Napoca și Florești, pentru care s-a început proiectarea.

Primăria Cluj Napoca n-a emis încă un punct de vedere cu privire la anularea licitației pentru acest proiect, licitație adjudecată în luna noiembrie de asocierea CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden, pentru suma de 3,2 miliarde de lei.

sursa: g4media.roLasă un răspuns

Site creat de