Din Zona

Centura orasului Gherla, inaugurata de Boc, o ia la vale! Din nou (FOTO)

1centura gherla

Centura orasului Gherla, inaugurata cu mare fast de Emil Boc, o ia la vale, din nou, exact pe aceeasi portiune unde au existat probleme inca de la deschiderea din 2009. Problemele au reaparut inca de saptamana trecuta, iar acum, pe zi ce trece, soseaua se scufunda. Angajatii de la Drumuri si Poduri au semnalizat deja zona pentru a evita accidentele.

Este, insa, o chestiune de timp pana cand in respectiva zona sensul spre Gherla va inchis, din cauza gropii care se tot mareste. Asta, daca nu se va interveni ca si pana acum cu un nou strat de asfalt pentru a aduce soseaua la acelasi nivel.

Aceasta solutie de avarie a mai fost folosita de trei ori, tot in aceeasi zona, deoarece de la inaugurare si pana acum, soseaua o tot ia la vale. Problema reala este, insa, la fundatia drumului. Constructorii soselei nu au luat in considerare panza freatica din zona, iar acum ori de cate ori drumul va fi asfaltat, odata si odata tot se va surpa.

In aceasta situatie, problema cea mai mare este ca circulatia intre Dej si Cluj-Napoca nu se mai poate face prin Gherla, din cauza lucrarilor la podul de peste Somes. In cazul in care pe soseaua de centura nu se va mai putea circula, soferii vor avea o ruta ocolitoare prin Gherla — Mintiu Gherlii — Mănăstirea — Dej.

Centura ocolitoare a municipiului Gherla faciliteaza accesul inspre si dinspre Dej. Lucrarile au inceput in 2007 si au fost finantate cu bani de la Banca Europeana de Investitii si de la Guvernul Romaniei. Soseaua a fost inaugurata de Emil Boc, premier in acea vremea, in 14 august 2009. Dupa nici doua zile, drumul s-a surpat, din cauza constructorilor care au neglijat panza freatica din zona. Lucrarile de reparatii au durat atunci 5 luni, centura fiind inchisa pana in decembrie 2009.

Centura de ocolire a municipiului Gherla are o lungime de 5,5 km, valoarea investiţiei fiind de 7,8 milioane de lei.

Imagini de la inaugurarea cu fast din 2009:Lasă un răspuns

Site creat de