Din Zona

Cererea pentru anvelope, tot mai mare în județul Cluj

Statisticile realizate la sfârșitul acestui an de către Pneunet.ro cu privire la achiziția de anvelope online, au scos la iveală faptul că cererea pentru pneuri a crescut semnificativ în ultimul trimestru al anului 2016, această creștere fiind înregistrată cel mai probabil pe fondul diversificării numărului de autoturisme la nivelul întregului județ. Mai mult decât atât, s-a observat faptul că cererea pentru anvelope de iarnă a crescut exponențial în aceeași perioadă a anului.

Conform statisticilor realizate de catre Institutul Național de Statistică, la data de 31 decembrie 2015, la nivelul județului Cluj se regăseau înmatriculate un număr de 202369 de autoturisme, dintre care 172531 aparțineau numai persoanelor fizice. În cadrul aceleași statistici, regăsim și o referință la autobuze și microbuze, astfel că la aceeași dată, la nivelul județului Cluj se regăseau înmatriculate un număr de 1683 microbuze și autobuze.

În ceea ce privește înmatriculările noi realizate la începutul trimestrului I al anului 2016 la nivel național, statisticile indică faptul că pe întreg parcursul trimestrului s-au înregistrat un total de 86221 de noi înmatriculări la categoria autoturisme și un număr de 627 noi înmatriculări la categoria autobuze și microbuze. Numai la nivelul județului Cluj, la începutul acestui an s-a înregistrat un număr de 387 noi înmatriculări la categoria autoturisme.

„Statisticile proprii au scos la iveală faptul că la sfârșitul acestui an cererile de anvelope au crescut exponențial, mai ales dacă aducem în discuție anvelopele de iarnă și respectiv cele all seasons. Factorul central care a dus la o creștere atât de semnificativă se datorează în primul rând creșterii numărului de autovehicule la nivelul județului. Numărul înmatriculărilor noi crește în fiecare trimestru, fapt ce duce la o creștere concomitentă și a cererilor de anvelope, numărul acestor cereri variind de la un sezon la altul” a declarat Nicolae Avram, administrator al magazinului online PneuNet.ro.

Nu în ultimul rând însă, trebuie să ținem cont de faptul că în această perioadă a anului, toate autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru provocările sezonului rece, cu anvelope de iarnă, altminteri, șoferi surprinși fără aceste accesorii de către organele abilitate, vor fi sancționați cu amendă. În altă ordine de idei, acesta ar mai putea fi totodată unul dintre motivele care au dus la o creștere a cererilor pentru anvelope de iarnă.Lasă un răspuns

Site creat de