Din Zona

CFR marcheaza Unirea Principatelor Romane prin introducerea Trenului Unirii

CFR marcheaza Unirea Principatelor Romane prin introducerea Trenului Unirii

Duminică, 24 ianuarie, angajații feroviari, alături de toți românii, sărbătoresc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului național unitar român.

Pentru a marca evenimentul, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 1663, Trenul Unirii.

Acesta va pleca din București Gara de Nord către Iași la ora 12:00  şi va  fi remorcat de locomotiva HORA – locomotiva pictată cu simboluri naționale, din prima galerie de artă în mişcare.  

Ceferiștii vor purta cu mândrie  simbolul naţional, iar la casele de bilete din marile Gări, călatorii vor primi câte un‘post-card’ cu șnur tricolor, simbol al unirii românilor.

Vă invităm, duminică, să dăm mână cu mână  și să ascultăm la megafoane melodia Hora Unirii.

“Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Și asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opţiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurator, ci și pentru că  trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul uneşte destine, oameni şi locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul și, de Ziua Unirii, vă urez: La mulţi ani!”, Iosif Szentes Director General al CFR Călători.

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.Lasă un răspuns

Site creat de