Social & Cultura

Chef Adi Hădean pune bazele unei Şcoli de Bucătari la Cluj-Napoca

adi hadean

Chef Adi Hădean dă startul proiectului educaţional „Scoala de Bucătari” la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca.

Pentru că scopul declarat al Asociației Adi Hadean este educația gastronomică, nu este deloc întâmplător ca primul proiect pe care îl promovăm este un program educațional desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca. Este un program ambițios prin care ne propunem să punem bazele unei Școli de Bucătari, în Cluj–Napoca, o școală care va fi deschisă tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilități financiare pentru a accesa singuri cursurile unor școli de profil, din străinătate sau de la noi din țară. O școală bună, am mai spus-o, costă și nu toți își permit să acceseze aceste fonduri. E păcat, pentru că astfel se irosesc multe talente” a scris Chef Adi Hădean pe blogul sau.

Zece tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, și cu liceul absolvit vor începe din toamnă cursurile Școlii de bucătari. Aplicațiile sunt deschise, începând de astăzi, pe adresa de mail pr@adihadean.ro și vor conține în mod obligatoriu o scrisoare de intenție, împreună cu un CV și o declarație pe propria răspundere că nu au venituri/au venituri mici. Aplicațiile vor fi deschise până pe data de 31 august, urmând ca pe data de 10 septembrie să anunțăm cei 10 selectați care vor începe cursurile din luna octombrie.

Le mulțumesc celor de la USAMV Cluj pentru toată deschiderea lor, pentru faptul că au primit cu brațele deschise ideea acestui proiect și au acceptat să se ocupe de partea de școlarizare teoretică a acestor tineri.

Proiectul se va desfășura pe parcursul unui an de zile și va cuprinde cursuri de teorie pe tehnologia alimentelor și ingineria produselor alimentare, susținute de cadrele didactice de la USAMV Cluj, în baza unei programe de studiu stabilite de comun acord. Partea de practică se va desfășura în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj și va fi atent supravegheată de mine. Consider că un an de școală temeinică îmbinată cu practica bine structurată poate să ofere o bază pe care să stai la începutul unei cariere în bucătărie.  La finalul acestui an, pe lângă diploma care va atesta stagiul efectuat și experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea sporind astfel șansele unei angajări în domeniu” a mai scris Hădean pe blogul sau.Lasă un răspuns

Site creat de