Uncategorized

CHEF la doar 18 ani! Clujeanul Emanuel Mocan a câştigat un prestigios concurs de gătit în Franţa

chef3

La doar 18 ani, clujeanul Mocan Emanuel cucereşte Europa cu talentul său la gătit. Emanuel este primul junior chef din România care a câştigat concursul internaţional “Chefs en or” desfăşurat la Paris. România a fost reprezentată la categoria juniori de Emanuel, care a concurat împotriva altor bucătari din Franţa, Elveţia, Germania, Polonia şi Rusia.

Mocan Emanuel din Dej, reprezentantul României, a produs o mare surpriză la concursul de gătit organizat în Franţa. Clujeanul i-a lăsat cu gura căscată pe juraţii francezi, după ce le-a prezentat un preparat la care a exersat la Dej. Emanuel a declarat pentru Cluju.RO că a pregătit un preparat din ingrediente simple, însă care a fost gătit într-un mod complex, astfel încât să iasă în evidenţă. Preparatul a fost compus din muşchi de vită cu un pat de piureuri din morcovi şi mazăre, un ştrudel cu hribi şi stafide şi o dulceaţă de sfeclă cu ghimbir, alături de un sos Béarnaise cu asparagus şi hribi sote.

Bucatarul a fost pregătit pentru acest concurs de Chef Cezar Munteanu din Bucureşti. După câteva încercări, cei doi au căzut de acord ca respectivul preparat îi poate impresiona pe juraţii din Franţa. Aşa a şi fost, deoarece preşedintele juriului a exclamat “WOW!” când a văzut şi gustat preparatul dejeanului.

Pentru mine a fost doar primul pas mare făcut la un concurs internaţional. Deja am primit oferte să învăţ în străinătate. Ca şi premiu la concursul Chefs en or am câştigat o bursă de studiu în Miami, la prestigioasa universitate Johnson & Wales, specializată în arta gastronomică. O să mai particip la concursuri şi o să reprezint mândru România“ a declarat Mocan Emanuel pentru Cluju.RO.

Drumul spre succes al dejeanului a început încă de la vârsta de 13 ani. Tânărul îşi petrecea timpul prin bucătărie, alături de mama lui, şi încerca să o ajute la prepararea mâncării. Treptat, a ajuns să fure din meserie, iar la 14 ani a dorit să facă primul pas spre cariera de bucătar. După multe insistenţe, acesta a fost lăsat de părinţi să devină ajutor de bucătar la hotel-restaurant Black Tulip din Dej, unde lucrează şi acum. La început, Emanuel era “băiatul care spăla vasele”, însă în scurt timp, le-a dovedit bucătarilor restaurantului care are talent şi pasiune în gastronomie. În doar patru ani a evoluat foarte mult şi a ajuns de la “băiatul care se ocupă cu spălatul vaselor” la CHEF-ul care reprezintă România în concursuri internaţionale de gătit.Lasă un răspuns

Site creat de