Timp liber

„Children of Music” – eveniment dedicat copiilor în cadrul Zilelor Clujului

Children of Music

Vineri, 26 mai, ora 18.00, în Piața Unirii va avea loc un proiect dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, alături de dirijorul clujean Vlad Agachi și orchestra sa de tineri.

Invitați speciali ai evenimentului sunt Ilinca Băcilă&Alex Florea, reprezentanții României la ediția de anul acesta a Eurovision și tânăra Katia, câștigătoarea unui concurs de talente. În proiect s-au înscris peste 20 de școli și grupuri de copii pasionați de muzică.

În fiecare an le oferim copiilor Clujului o ocazie de a fi împreună, de a se simți bine și de a a arăta că sunt o voce în comunitate, că viitorul nostru este asigurat de tineri talentați, curioși, deschiși la nou și foarte frumoși”, a declarat primarul Emil Boc.

Proiectul se numește „Children of Music in a Young Famous Orchestra Experience”, este construit după un concept educațional al profesorului de muzică Anamaria Eli, de la Transylvania College și are drept scop aducerea în spațiul public a tinerilor elevi clujeni pentru a demonstra că pot fi parte dintr-un art artistic, chiar dacă nu sunt muzicieni de carieră.

Este un proiect de do-it- yourself music, care arată cum, utilizând obiecte comune, în cazul nostru găleți din plastic utilizate pentru curățenie, poți obține armonie, alături de cea mai pură și clasică formă de a crea muzică – o orchestră simfonică,” a explicat prof. Anamaria Eli.

Vlad Agachi este un tânăr dirijor originar din Cluj-Napoca, care activează în acest moment în Peru. Periodic, însă, el revine în orașul natal și alături de orchestra pe care a creat-o, numită „Young and famous”, în care se regăsesc elevi de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” și studenți de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” – oferă concerte creative, foarte emoționante și speciale. Vlad Agachi a acceptat acest proiect pentru că îi oferă posibilitatea de a le aduce copiilor din școlile publice muzica în viață, de a le arăta că oricine dorește poate crea un moment de emoție, un act artistic.

Cea de a șaptea ediție a Zilelor Clujului este organizată sub tema „Clujul se conectează”, iar acest proiect special este unul care creeză legături atât între generații, cât și între lumi diferite – cea a jocului din fața blocului, cu sunetele armonioase ale muzicii baroce.

 Lasă un răspuns

Site creat de