De Vazut

Chinezii cumpara aer curat imbuteliat in sticle din muntii Canadei

chinezii cumpara aer imbuteliat poluare

Compania canadiana care a inceput sa imbutelieze aer curat din Rocky Mountains ca o gluma a ajuns sa faca o multime de bani, odata cu emiterea codului rosu de poluare din China.

Vitality Air a fost fondata anul trecut in orasul Edmonton din Canada, insa a inceput sa faca vanzari de aer imbuteliat acum doua luni.

Primul stoc de 500 de sticle cu aer curat a fost vandut in doar patru zile” a declarat fondatorul companiei, Moses Lam, pentru The Telegraph.

O lada cu alte 4000 de sticle a fost deja trimisa spre China; aproape toate sticlele au fost deja cumparate.

O sticla de 7,7 litri de aer curat imbuteliat din Parcul National Banff din Rocky Mountains costa 10 lire sterline (peste 60 de lei) , ceea ce ineamna ca este de 50 de ori mai scumpa ca o sticla de apa minerala din China.

Majoritatea celor care au cumparat astfel de sticle de aer imbuteliat traiesc in marile oase din nord-estul si sudul Chinei, unde poluarea a devenit o mare problema.

In urma cu o luna, Beijingul a anuntat cod rosu de poluare. Smogul de deasupra capitalei Chinei este atat de dens, incat chinezii nu au mai vazut soarele de cateva luni.Lasă un răspuns

Site creat de