Din Oras

Chirie în Cluj – Piața chiriilor a explodat în 2019

Chirie în Cluj – Piața chiriilor a explodat în 2019

Cauți chirie în Cluj? Nu ești singurul. De altfel, în toată țara, în prima jumătate a acestui an, au avut loc de trei ori mai multe tranzacții de închiriere. Cu alte cuvinte, cererea pentru proprietăți disponibile pentru chirie în Cluj a crescut direct proporțional cu tendințele pieței.

Cererea pentru chirie în Cluj a crescut mult. Și asta pentru că centrul universitar ardelean s-a dezvoltat mult. În plus, acest Silicon Valley est-european atrage tot mai mulți specialiști în domeniul IT.

De ce se caută chirie în Cluj?

Numărul mare de studenți ai instituțiilor de învățământ superior face ca cererea pentru chirie în Cluj să explodeze, mai ales înaintea începerii anului universitar. Ba chiar există și cartiere preferate de aceștia, în funcție de apropierea față de școală. Studenții străini sunt cei dispuși să plătească mai mult pentru confort, motiv pentru care și prețurile pentru chirie în Cluj nu sunt deloc mici. În plus, IT-iștii sunt foarte bine plătiți, așa că cei care oferă locuințe cu chirie în Cluj nu se sfiesc să ceară bani mai mulți pentru necesitatea impbiliară a solicitanților.

Cererea impune oferta

Clujul intră în topul centrelor regionale în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacții imobiliare de închiriere în 2019, alături de București, Sibiu și Brașov. Dacă în alte localități majoritatea tranzacțiilor imobiliare se referă la vânzări și cumpărări, în Cluj, aproape jumătate dintre tranzacții au constat în închirieri rezidențiale. De altfel, întreaga piață imobiliară a crescut simțitor, așa încât și cererea de închirieri a explodat direct proporțional cu tendințele pieței. Și nici dezvoltatorii nu au ignorat această tendință, punând la dispoziție pentru chirie în Cluj locuințe noi, în ansambluri rezidențiale avantajoase. Deși unele situate în afara orașului, acestea au acces facil către centru, prin rețeaua de transport în comun și utilități necesare.Lasă un răspuns

Site creat de