Uncategorized

Cicliștii profesioniști din toată Europa își dau întâlnire la Cluj la Maratonul Făgetului

maraton faget

Pentru al doilea an consecutiv, cicliști de talie europeană de cross-country și mountain bike cross-country vor concura la Cluj, în ultimul week-end din aprilie, în cadrul celor două competiții de ciclism organizate de către Clubul Sportiv Clujul Pedalează.

NapoCup UCI Class II și BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running Powered By Banca Transilvania & Blue Air au fost înscrise în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) anul trecut, dând astfel șansa cicliștilor profesioniști europeni să acumuleze puncte în palmares și la aceste competiții din România.

Sâmbătă, pe 29 aprilie, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, va avea loc competiția NapoCup UCI Class II, în cadrul căreia concurenții vor trebui să parcurgă un traseu tehnic cu coborâri și urcări abrupte, putând astfel acumula puncte care contează și în restul competițiilor cicliste europene. Însă nu doar specialiștii ciclismului se pot întrece la NapoCup ci și amatorii, competiția fiindu-le deschisă și lor la categoria Hobby.

napo cup

Tot sâmbătă, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, se va desfășura și concursul de MTB pentru copii, urmând ca ziua să se încheie în jurul orei 16.00 cu ceremonia de premiere a câștigătorilor tuturor categoriilor din competiție.

Duminică, pe 30 aprilie, va avea loc BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running Powered By Banca Transilvania & Blue Air. Dacă acum șase ani, când avea loc pentru prima dată ceea ce era numit pe atunci Maratonul Făgetului, câteva sute de fideli ai unei nișe excentrice se aruncau în luptă pe dealurile clujene, astăzi, peste o mie de cicliști s-au înscris deja la ceea ce a devenit între timp BT Făget Marathon, iar numărul lor este în continuă creștere.

maraton faget bt

Din 2015, în cadrul competiției a fost inclus și un campionat de alergare montană și astfel Maratonul Făgetului a devenit BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running.

Tot duminică, 30 aprilie 2017,  în parteneriat cu Asociația Derzelas, o asociație non-profit din Cluj-Napoca care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități prin serviciile pe care le oferă, va exista o secțiune specială dedicată acestor persoane.

În acest sens, persoanele cu dizabilități auditive, locomotorii și sindrom down, cu vârsta peste 14 ani, au prilejul de a participa la un cross, într-o competiție cu participare internațională, unde se așteaptă un public numeros, cu peste o mie de persoane. Competiția, cu înscriere gratuită pentru persoanele cu dizabilități, va avea loc între orele 9:15-10:30, în parcarea Vivo Center Cluj-Napoca, pe un traseu de 50-100 m .

Înscrierile on line pentru toate competițiile sunt deschise pe site-ul oficial www.clujulpedaleaza.ro până în 25 aprilie și la Vivo Center între 26 și 29 aprilie. Taxele de înscriere la competițiile pentru adulți variază între 45 și 90 de lei iar pentru copii taxa este de 50 de lei.


Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federației Române de Ciclism, care a organizat pentru prima dată, în 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, având categorii de vârstă de la 3 la 60 de ani, amatori și elite, precum și categoria specială pentru persoane cu dizabilități. Până în prezent organizatorii au ridicat ștacheta la peste 100 de competiții sportive, dintre care cinci campionate naționale și patru concursi internaționale dar și alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masă, ca alternativă pentru deplasarea zilnică și ca stil de viață activ și sănătos.

Dintre acestea se pot aminti Maratonul Făgetului, Maratonul Gilău, Maratonul Băișoara, Campionatele Naționale de Șosea, Micul biciclist și siguranța lui, Asaltul Dacilor și mult iubitul Ciclomoș.Lasă un răspuns

Site creat de