Timp liber

Cinemateca TIFF în prima lună din 2017: premiera de gală „Fixeur”, „Jackie” și seara Krzysztof Kieślowski

fixeur tiff

Cinemateca TIFF continuă în 2017, iar sezonul de filme se deschide pe 12 ianuarie, la Cinema Victoria din Cluj, cu Jackie, drama pentru care Natalie Portman a fost nominalizată la Globul de Aur, urmată de una dintre cele mai așteptate producții românești ale începutului de an, Fixeur, în prezența echipei. Luna ianuarie se încheie cu o seară dedicată renumitului regizor și scenarist polonez Krzysztof Kieślowski.

Joi, 12 ianuarie, ora 20.00

Jackie (2016), regia Pablo Larraín

Cu: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, John Hurt, Billy Crudup, Greta Gerwig

Avanpremieră

Un film biografic impresionant despre cea mai iubită Primă Doamnă a Americii, în cel mai dificil moment al vieții ei. Cum s-a văzut asasinarea președintelui John F. Kennedy prin ochii celei care i-a fost cel mai aproape? Cum a făcut față Jacqueline Kennedy șocului și durerii și cum a reușit să-și continue viața pentru a-și putea crește copiii și a duce mai departe moștenirea lui?

Natalie Portman, într-un rol memorabil, pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur. „Un remarcabil portret al unei figuri iconice a Americii (…) Însuflețită de interpretarea extraordinară a lui Natalie Portman, care n-­a fost niciodată mai bună, această dramă biografică neconvențională e primul film în limbă engleză al lui Pablo Larraín, talentatul regizor chilian din spatele unor filme ca No, El Club și Neruda”, scrie The Hollywood Reporter. 

Joi, 19 ianuarie, 20.00

Premieră de gală Fixeur, regia Adrian Sitaru

Unul dintre cele mai așteptate filme românești ale începutului de an, Fixeur va avea premiera de gală la Cluj în cadrul Cinematecii TIFF. Regizorul Adrian Sitaru, actorul Tudor Aaron Istodor, selectat recent în programul Shooting Stars, și Adrian Silișteanu, directorul de imagine și co-scenaristul filmului, vor lua parte la proiecția din 19 ianuarie și vor răspunde întrebărilor publicului la final.

Un film puternic despre abuz și manipulare, „o dramă captivantă, ambivalentă”, potrivit Variety, inspirată de o întâmplare adevărată, Fixeur a avut premiera mondială la Toronto IFF 2016, cel mai mare festival din America de Nord. Radu este stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, el realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

În distribuție: Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca

Joi, 26 ianuarie, 20.00

Seara Krzysztof Kieślowski

O seară de filme dedicată renumitului regizor și scenarist polonez Krzysztof Kieślowski (1941 – 1996), autor al unor filme precum Amatorul, Hazardul, Fără sfârșit, Dubla viață a Veronicăi, al seriei TV Dekalog sau al trilogiei Trei culori, aceasta din urmă nominalizată la Premiile Oscar, BAFTA sau César. În anii `70-`80 a fost una dintre vocile așa-numitului „cinematograf al neliniștii morale”, iar filmele sale au fost selectate și premiate la festivalurile de la Cannes, Berlin, Veneția.

Biletele pot fi cumpărate în avans de la casieria Cinema Victoria.Lasă un răspuns

Site creat de