Din Oras

Cinematograful "Dacia" din Manastur a fost modernizat (FOTO)

Cinematograful Dacia

Toate salile cinematografului „Dacia” din Manastur au fost modernizate. Dupa obtinerea avizului ISU (in luna aprilie), cinematograful va fi dat in folosinta si va deveni un centru de cartier pentru activitati culturale, educative si de petrecere a timpului liber.

De asemenea, in aceasta perioada se amenajeaza spatiul de parcare limitrof cinematografului si se amenajeaza spatiul verde aferent inclusiv prin plantarea de tei cu balot.

Lucrarile au fost realizate de catre SC 2INVEST SRL, asociat cu SC CIVITAS PROIECT SRL, valoarea contractului de proiectare si  executie fiind de 2.833.943,58 lei cu TVA.

Dotari cu aparatura si mobilier:
Furnizori: – SC EURODIDACTICA SRL – pentru dotare cu mobilier
Valoare contract: 359.578,92 lei cu TVA
– SC STAGE EXPERT SRL – pentru aparatura specifica cinematografului
Valoare contract: 1.573.414,92 lei cu TVA

V-am invitat astazi aici pentru a vedea stadiul lucrarilor la cinematograful Dacia din Manastur. Acest cinematograf, din nefericire, dupa Revolutie, s-a transformat intr-o groapa de gunoi, multa vreme fiind nefolosit. Astazi este in lucru si pana la 1 ianuarie 2016 lucrarile vor fi gata din toate punctele de vedere. Aceasta inseamna amenajari interioare, finisaje, zugraveli si achizitionare de mobilier specific cinematografelor. Lucrarea este in valoare de 2,8 milioane cu TVA si presupune urmatoarele lucruri: in primul rand reabilitarea integrala a salii de cinema, care va permite proiectii 3D, cu toate dotarile specifice. De asemenea, sala mica va avea o dimensiune multifunctionala, de la conferinte, expozitii, centru cultural pentru tineret sau pentru pensionari si activitati pentru copii. La etaj va fi amenajata tot o sala multifunctionala. Aceasta reabilitare a fost consecinta proiectului de bugetare participativa. Practic, cetatenii au decis ce urmeaza sa se intample aici. Ei au optat pentru un centru cinematografic si cultural al Manasturului, unde sa avem, pe de o parte, proiectii de filme, dar si activitati artistice, culturale, atat pentru tineri, cat si pentru persoanele in varsta”, a declarat in luna septembrie a anului trecut primarul Emil Boc.Lasă un răspuns

Site creat de