Din Oras, Uncategorized

Cinematograful „Dacia” din Manastur se afla in plin proces de modernizare

Cinema Dacia 21

Cinematograful ”Dacia” din cartierul Manastur se afla in plin proces de modernizare, lucrarile urmand sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an. Cladirea, data in folosinta in anul 1981, are o suprafata construita de 960 de metri patrati – subsol, parter si etaj.

V-am invitat astazi aici pentru a vedea stadiul lucrarilor la cinematograful Dacia din Manastur. Acest cinematograf, din nefericire, dupa Revolutie, s-a transformat intr-o groapa de gunoi, multa vreme fiind nefolosit. Astazi este in lucru si pana la 1 ianuarie 2016 lucrarile vor fi gata din toate punctele de vedere. Aceasta inseamna amenajari interioare, finisaje, zugraveli si achizitionare de mobilier specific cinematografelor. Lucrarea este in valoare de 2,8 milioane cu TVA si presupune urmatoarele lucruri: in primul rand reabilitarea integrala a salii de cinema, care va permite proiectii 3D, cu toate dotarile specifice. De asemenea, sala mica va avea o dimensiune multifunctionala, de la conferinte, expozitii, centru cultural pentru tineret sau pentru pensionari si activitati pentru copii. La etaj va fi amenajata tot o sala multifunctionala. Aceasta reabilitare a fost consecinta proiectului de bugetare participativa. Practic, cetatenii au decis ce urmeaza sa se intample aici. Ei au optat pentru un centru cinematografic si cultural al Manasturului, unde sa avem, pe de o parte, proiectii de filme, dar si activitati artistice, culturale, atat pentru tineri, cat si pentru persoanele in varsta”, a declarat primarul Emil Boc.

Lucrarile sunt realizate de catre SC 2INVEST SRL, asociat cu SC CIVITAS PROIECT SRL, valoarea contractului de proiectare si executie fiind de 2.833.943,58 lei cu TVA.

Pana in prezent, 70% din lucrari au fost executate. Este vorba despre: desfacere tencuieli interioare si exterioare, racord termic, electric si apa-canal, rezervor apa, case de pompe, instalatii de ventilatie, demontari sanitare, realizare instalatii sanitare, electrice si termoficare, realizare vestiare, amenajari si finisaje exterioare.

Lucrari ramase de executat (30%): montare aparatura de specialitate pentru sala de expozitie, teatru, cinematograf si sala de conferinte, finisaje interioare.Lasă un răspuns

Site creat de