Uncategorized

CLUJ: 229 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei ,,Donăm împreună, UBB dă startul″

12238511 1159099220784694 1027933875453321243 o

Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj a organizat în perioada 17 – 20 noiembrie 2015 sesiuni de donare de sânge.

Prin acțiunea „Donăm împreună, UBB dă startul!” Universitatea Babeș-Bolyai a inclus într-un program mai amplu de donare de sânge, un segment important de donatori: studenții UBB şi ai altor universităţi din Cluj-Napoca.

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!” urmăreşte să devină un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării benevole de sânge. Scopul propus este acela de a da naştere unui comportament în favoarea donării de sânge, drept un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate.

Datorită interesului crescut al studenților UBB față de Campania de donare de sânge, un grup de 30 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, împreună cu decanul acestei facultăți, Pr. Prof. univ. dr. Vasile Stanciu se vor prezenta luni, 23 noiembrie, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, pentru a dona sânge.

Rezultate:

  • Prima zi, 17 noiembrie, au donat 38 de persoane, iar 12 persoane au fost respinse,
  • A doua zi, 18 noiembrie, au donat 47 de persoane, iar 7 persoane au fost respinse,
  • A treia zi, 19 noiembrie, au donat 73 de persoane, iar 10 persoane au fost respinse,
  • A patra zi, 20 noiembrie, au donat 71 de persoane, iar 8 persoane au fost respinse.

În total au donat 229 de persoane şi 37 de persoane au fost respinse.

 Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, se poate spune că în urma acestei campanii, iniţiate de Universitatea Babeș-Bolyai, 576 de persoane vor putea beneficia de sângele donat de studenţii UBB și ai altor universități.

,,Donăm împreună, UBB dă startul″ reprezintă un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării de sânge. Dorim ca alături de organizaţiile studenţeşti şi alţi parteneri să creăm un comportament în favoarea donării de sânge, ca un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate.”, a declarat Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB.

Campania îşi propune să continue și pe parcursul anului 2016 la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca. Universitatea Babeș-Bolyai îşi doreşte ca această mobilizare să fie susţinută de organizaţiile studenţeşti. Acțiunea de donare de sânge nu ar fi fost posibilă fără ajutorul lor, pe parcursul celor 4 zile, participând peste 30 de voluntari pe care ne dorim să-i regăsim printre promotorii acestei campanii pe întreaga durată a anului 2016.

Campania a fost susţinută de CSUBB, OSUBB, GUTENBERG, KMDSZ.Lasă un răspuns

Site creat de