Din Zona

CLUJ | Amendă de 2500 de lei pentru depozitări ilegale de deșeuri

deseuri cluj gunaoie

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului au constatat existența unei depozitări necontrolate de deșeuri, de mari dimensiuni, pe marginea drumului Sf. Ioan, la limita sitului NATURA 2000 Făgetul Clujului /Valea Morii – o arie naturală protejată de interes comunitar.

În urma indiciilor găsite la fața locului și a verificărilor efectuate cu privire la proveniența acestor deșeuri rezultate din anumite lucrări de întreținere și renovare (moloz, mobilier dezafectat, cutii metalice, ambalaje, deșeuri din plastic etc.) polițiștii locali au depistat persoana responsabilă pentru depozitarea acestor deşeuri, cu mențiunea faptului că au fost aduse de pe raza comunei Florești.

Persoana în cauză a fost sancționată în baza H.C.L. nr. 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului Cluj-Napoca cu amendă în valoare de 2500 Lei. De asemenea, prin Procesul verbal de constatare a contravenției întocmit pe numele contravenientului F.L.L. s-a consemnat ca şi măsură complementară respectarea legislației în vigoare cu privire la gestionarea deșeurilor.

În data de 19.10.2016 polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au constatat faptul că în urma măsurilor dispuse zonele de pe marginea drumului Sf Ioan, afectate de aceste depozitări necontrolate, au fost salubrizate în totalitate, deșeurile fiind transportate la rampa de gunoi Pata-Rât.

Poliția Locală recomandă și cu această ocazie persoanelor fizice și juridice să încheie contracte pentru ridicarea deșeurilor cu firmele autorizate și abilitate pentru această activitate de pe raza municipiului Cluj-Napoca, urmând ca acestea să fie depozitate numai în locurile special amenajate, cu respectarea legislației în vigoare.Lasă un răspuns

Site creat de