Sport, Important

Cluj Crusaders – peste 30 de medalii și recorduri naționale doborâte la Campionatul Național de Powerlifting

Cluj Crusaders - peste 30 de medalii și recorduri naționale doborâte la Campionatul Național de Powerlifting

Între 29 septembrie și 1 octombrie a avut loc la Iași Campionatul Național de Powerlifting (clasic) 2022, organizat sub egida Federației Române de Powerlifting (afiliată IPF).

A fost o competiție strânsă, marcându-se și un record de participare de la înființarea federației și până în prezent.

Cluj Crusaders a deplasat un lot de 16 sportivi, 12 la masculin și 4 la feminin, iar antrenorul Rafael Ruiz a luat parte în calitate de arbitru.

Dintre concurenți, 5 au fost juniori, iar un sportiv a concurat în categoria Masters 4, clubul clujean având participanți în majoritatea categoriilor de greutate din concurs, de la -52kg la feminin până la +120kg la masculin.

Sportivii Cluj Crusaders s-au descurcat admirabil și au reușit să se întoarcă la Cluj cu peste 30 de medalii.

Primele recorduri naționale ale clubului au fost obținute de Alexandra Lakatos (-52 kg, feminin). Alexandra a avut o parcurs foarte bun și a reușit un nou record național la îndreptări din prima încercare, cu 122,5 kg ridicate. Tot ea a reușit să doboare propriul record, stabilit cu câteva minute înainte, cu 130 kg ridicate la cea de-a treia încercare. Parcursul bun al Alexandrei a făcut ca ea să fie și cea mai bine clasată dintre senioare, luând în considerare toate participantele din toate categoriile și având în vedere greutățile ridicate relativ la greutatea corporală. Performanțele impresionante ale Alexandrei sunt omologate prin testare anti-doping de către ANAD.

După trei zile de foc, palmaresul clubului s-a întregit cu patru titluri de campion național (Alexandra Lakatos la -52 kg, feminin; Adrian Pap la -105 kg, masculin, Rareș Cozea la -93 kg, masculin juniori 2, și Petru Borbely-Coroban la -105 kg, masculin Masters 4), două titluri de vicecampion național (Kása Zsuzsanna la -69 kg, feminin, și Bogdan Claudiu Ispas la -53 kg, masculin juniori 2), dar și două plasări pe cea de-a treia treaptă a podiumului (Kakucs Barna la +120 kg, masculin, și Totolici Cristian Daniel la -66 kg, masculin).

Pe lângă premiile la total, sportivii Cluj Crusaders au obținut 10 medalii de aur, 5 medalii de argint și 7 medalii de bronz la probele individuale:

  • Alexandra Lakatos (-52 F) – aur la genuflexiuni (122,5 kg), argint la împins din culcat (57,5 kg), aur și record național la îndreptări (130 kg);
  • Kása Zsuzsanna (-69 F) – aur la împins din culcat (62,5 kg), argint la genuflexiuni (110 kg) și bronz la îndreptări (142,5 kg);
  • Adrian Pap (-105 M) – aur la îndreptări și cea mai bună îndreptare din competiție (290 kg) și bronz la împins din culcat (155 kg);
  • Barna Kakucs (+120 M) – bronz la genuflexiuni (262,5 kg), bronz la îndreptări (280 kg) și cel mai bun total al clujenilor (715 kg), validat de testul anti-doping ANAD;
  • Cristian Daniel Totolici (-66 M) – argint la genuflexiuni (147,5 kg) și bronz la împins din culcat (107,5 kg); Georgiana Marian (-69 F) – bronz la genuflexiuni (110 kg);
  • Rareș Cozea (-93 M J2 – 14-18 ani) – aur la genuflexiuni (152,5 kg), aur la îndreptări (190 kg) și argint la împins din culcat (85 kg);
  • Claudiu Bogdan Ispas (-53 M J2 – 14-18 ani) – aur la îndreptări (120 kg) și argint la genuflexiuni (97,5 kg) și împins din culcat (62,5 kg);
  • Dan Beșu (-105 M J1 – 19-23 ani) – bronz la genuflexiuni (177,5 kg); Petru Borbely-Coroban (Masters 4) – aur la genuflexiuni (120 kg), aur la împins din culcat (105 kg) și aur la îndreptări (150 kg).

Reprezentanții clubului adresează felicitări tuturor sportivilor medaliați și le mulțumesc pentru toate eforturile și sacrificiile din acest an competițional!

Merită menționat și că mulți alți sportivi clujeni au avut o prestație bună, fiind aproape de podium la total sau aproape de a obține medalii în clasamentele individuale: Andrei Popovici (-74 M) – locul 4 la total, genuflexiuni (167,5 kg) și îndreptări (202,5 kg); Călin Rus (+120 M) – locul 5 la împins din culcat (160 kg) și îndreptări (255 kg); Dragoș Copădineanu (-105 M) – locul 6 la împins din culcat (135 kg) și îndreptări (235 kg); Andra Todorescu (-57 F) – locul 6 la îndreptări (115 kg); Denis Filaton (-74 M J2) – locul 4 la total, împins din culcat (90 kg) și îndreptări (152,5 kg) și locul 5 la genuflexiuni (125 kg); Laurențiu Gyorgy (-83 M J1) – locul 5 la genuflexiuni (160 kg) și împins din culcat (117,5 kg). Reprezentanții clubului apreciază munca depusă de sportivi și sunt convinși că își vor continua pregătirea pentru ca în competițiile viitoare să urce pe treptele podiumului.

Cluj Crusaders consideră că rezultatele sunt îmbucurătoare, fiind o competiție dificilă, cu mulți participanți, dar remarcă și faptul că pentru unii dintre sportivii clubului aceasta a fost prima participare la un astfel de eveniment. Clujenii adresează felicitări tuturor membrilor clubului, atât pentru rezultate, cât și pentru modul în care au reprezentat Cluj Crusaders la campionatul național, dar și celorlalți sportivi participanți, precum și organizatorilor! Odată cu finalul acestei competiții, cei de la Cluj Crusaders încep pregătirile și preiau titulatura de „organizatori” întrucât următorul Campionat național de powerlifting va avea loc în aprilie 2023, la Cluj-Napoca.

Powerliftingul este cel mai reprezentativ sport de forță și reunește trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) și îndreptări cu bara (deadlift). Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare la fiecare dintre probe, respectând regulile de concurs. Este declarat câștigător al probei cel care reușește să ridice cea mai mare greutate și câștigător al competiției cel care, însumând cele trei probe, reușește să totalizeze greutatea cea mai mare.

Campionatul a fost unul de powerlifting raw (clasic), unde nu sunt permise costumele speciale de powerlifting ce protejează sportivii pentru ridicarea unor greutăți mai mari, ci doar echipamentul uzual folosit în săli. Din echipamentul obligatoriu fac parte singletul (un costum simplu, similar celor folosite la haltere sau lupte), un tricou și jambierele (pentru proba de îndreptări), iar permise (și recomandate) sunt o centură, wrist wraps (feșe pentru încheieturi) și knee sleeves (suport tip manșon pentru genunchi).

În final, Cluj Crusaders doresc să mulțumească Primăriei Cluj-Napoca pentru tot ajutorul oferit și tuturor celor care sprijină activitatea clubului!

Cluj Crusaders este un club sportiv fondat în 2010. Anual, sportivi ai Cluj Crusaders participă la competiții de powerlifting și formează singura echipa ce reprezintă Clujul în campionatul național de fotbal american. Pentru juniori se organizează săptămânal antrenamente de flag football (non-contact). Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre practicarea acestor sporturi, puteți să interacționa cu membrii Cluj Crusaders pe Facebook (https://www.facebook.com/ClujCrusaders) sau Instagram (@clujcrusaders).



Lasă un răspuns

Site creat de