IT

CLUJ. Cum este viaţa unui angajat într-o multinaţională

student 849825 1280

Întrucât se zic multe lucruri despre corporatiști, vom intra puțin în pielea unuia și vom încerca să aflăm care sunt activităţile zilnice, rutina și ceea ce îi preocupă.

În general, oriunde auzim de termenul de corporatist, ne duce puțin cu gândul la un om monoton, fără simțul umorului, foarte disciplinat și cu puține pasiuni. Însă, viața unui corporatist nu este deloc așa. Bineînțeles, sunt o mulțime de tipuri de oameni care lucrează în corporații și este foarte greu să generalizăm, insă cu siguranţă el nu se încadrează în clișeele create de până acum.

Pe lângă activitatea de zi cu zi, corporatistul are parte de foarte multe beneficii lucrând într-o multinațională. Cele mai multe companii oferă angajaților abonamente la sală, workshop-uri, dar și activităţi de team-building de care nici unul nu se lipsește.

Corporatistul are și șansa de a participa la training-uri care să-l ajute la dezvoltarea persoanala și profesională, șansa de a lucra și comunica cu oameni experimentaţi din diferite domenii. Ca şi corporatist şi nu numai, iți vei simți cu siguranță apreciată munca în momentul în care vei împărtăşi mai departe din cele învăţate în activităţile deja enumerate.

Activităţile de team-building se desfăşoară în diferite cadre și presupun numeroase activităţi derulate în echipă. De cele multe ori, angajații pleacă la munte, la mare sau la petreceri private unde au parte de multe surprize, toate cheltuielile fiind asigurate, bineînțeles, de către corporații. Aceste activităţi se desfăşoară de mai multe ori pe an și se desfăşoară între una și mai multe zile.

Bineînţeles, nu e totul roz în viața unui corporatist. Poate nu se poate bucura de libertatea şi diversitatea unui artist sau de timpul liber al unui degustător de ciocolată, dar e una dintre cele mai vânate cariere în momentul de față.
Pe lângă dezavantajele de a lucra într-o corporație enumerăm aici rutina de zi cu zi care te poate duce la o plafonare temporară dacă nu știi cum să-ți gestionezi timpul liber, precum și ocaziile rare în care se rămâne peste program pentru a duce la bun sfârșit un task.

În concluzie, dacă incă nu ți-ai început o carieră, ești în căutare de una și ai vrea un loc de muncă flexibil cu activități interesante pe toată durata anului, ai putea lua în considerare alăturarea într-una dintre corporațiile din Cluj-Napoca.


Articol realizat de Bogătoiu CătălinLasă un răspuns

Site creat de