Uncategorized

CLUJ: Despre pace și dezvoltare sau despre cum arată o seară de film cu PATRIR

CLUJ: Despre pace și dezvoltare sau despre cum arată o seară de film cu PATRIR

CLUJ: Despre pace și dezvoltare sau despre cum arată o seară de film cu PATRIR

PATRIR relansează proiecțiile de film lunare pentru publicul clujean începând cu luna ianuarie, având ca precedent parteneriatul cu CinemixX și festivalul de film One World pe drepturile omului.

PATRIR speră ca prin serile de filme să contribuie la conștientizarea locală asupra unor probleme importante care afectează comunitatea locală și internațională, conectând oamenii între ei și cu organizații locale. Totodată, se dorește crearea unei platforme de discuții unde oamenii pot învăța și împărtăși gânduri și experiențe, unde pot fi parte la discuții care stimulează intelectul și unde pot lua naștere noi idei de acțiune.

Filmele alese se pot concentra atât pe arii tematice – ca de exemplu dezvoltarea internațională, sărăcia, egalitatea, probleme de gen, drepturile omului, coeziune socială, construirea păcii, prevenirea diferitelor forme de violență, educație pentru pace -, cât și pe arii geografice specifice în cadrul acestor teme. Vizionarea filmelor este urmată de discuții și dialog între spectatori pe maginea temei alese, având adesea invitați speciali. Totodată, spectatorii pot afla de modalități prin care își pot aduce contribuția la transformarea problematicilor abordate.

Prima seară de film din 2016 a avut loc pe 20 ianuarie la Palatul Urania, având ca și film ales documentarul Cultures of Resistance (Culturi ale Rezistenței). Filmul a fost urmat de discuții pe marginea capacității și a dorinței individuale de a rezista contra și a lucra pentru prevenirea diferitelor forme de violență atât local cât și internațional.

Următoarea seară de film va avea loc la data de 16 februarie, ca parte a campaniei One Billion Rising, care are loc anual la nivel internațional pe data de 14 februarie. Atât filmul, cât și campania a fost dezvoltată ca răspuns de solidaritate si de conștientizare cu femei și fete victime ale diferitelor forme de violență.

Avem onoarea să o avem ca invitată specială pe Alexandra Columban, coordonatoarea retelei “Breaking the Silence on Sexual Violence” o rețea națională de 20 de ONG-uri active în domeniul egalității de gen.

*PATRIR, Institutul Român pentru Acțiune, Cercetare și Instruire în domeniul Păcii este un ONG din Cluj-Napoca, care lucrează local și internațional pe o serie de problematici legate de construirea păcii, creșterea capacităților locale de pace și programe de instruire. Pentru mai multe informații vă rugăm contactați info@patrir.ro sau www.patrir.ro.Lasă un răspuns

Site creat de