Timp liber

Cluj ENSEMBLE! – festival organizat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca

cluj ensemble!

Festivalul Cluj ENSEMBLE! Dima Music School este un concept unic imaginat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca ce presupune realizarea unor cursuri de măiestrie/workshopuri sub forma de module practice, teoretice și mixte într-un interval scurt de timp, optimizând astfel resursele alocate învățării.

Modulele sunt asfel gândite încât acestea se îmbină armonios și extrem de eficient, fiecare cursant având oportunitatea să beneficieze de toată paleta de module, atât teoretice cât și practice. Modulele încearcă să acopere în bună parte nevoile complexe ale unui tânăr muzician prin abordarea fenomenului artistic din două perspective diferite: cea practică și cea psihologică. Ineditul conceptului constă însă și în faptul că modululele conțin cursuri și workshopuri de interes general care se pot adresa și publicului larg, deci vizează nu doar tinerii muzicieni, ci și pe cei care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare.

Cele trei module sunt incluse alături de numeroase concerte ce se desfășoară atât în spațiile convenționale cu care publicul s-a obișnuit deja, cât și în spații neconvenționale, ceea ce oferă o abordare integrativă a fenomenului muzical din perspectiva interpretului, a compozitorului, a specialistului muzicolog și nu în ultimul rând, a publicului, prezentând de asemenea în premieră pentru spațiul clujean o abordare profesionistă și exhaustivă a conceptului de ”performance”.

În ceea ce privește concertele și spectacolele din festival, acestea încearcă să acopere paleta bogată de genuri muzicale pe care Academia de Muzică „Gh. Dima” o oferă, de la concertul clasic, recitaluri camerale, spectacole/workshopuri experimentale la muzică tradițională, jazz și big band.Lasă un răspuns

Site creat de