Timp liber, Important

CLUJ | Începe Craft Beer Festival | Vor fi prezenţi peste 22 producători de bere și cidru artizanal

sfaturi studenti alcool betie

Blend. Brews and Bites, în parteneriat cu Beerologique și TdC Events, organizează în perioada 13-15 iulie 2018 cea de-a doua ediție a festivalului de bere artizanală, Craft Beer Festival, în parcul Hotel Sport din Cluj-Napoca.

Craft Beer Festival este un eveniment dedicat berii artizanale și fabricilor independente din România, aducând la Cluj, în cele 3 zile de festival, peste 22 producători de bere și cidru artizanal, băuturile fiind servite direct de către berari, din standurile amenajate la locația festivalului.

Față de inițiativa de anul trecut, la care au participat aproximativ 10 producători autohtoni de bere și cidru, ediția de anul acesta aduce un număr dublu de berari artizanali, cinci dintre aceștia fiind chiar din județul Cluj.

Producătorii autohtoni de bere și cidru anunțați în cadrul evenimetului sunt: 1717, Amistad, Bere a la Cluj, Bereta, Brewdog, Capra Noastră, Clarks Cider, Csiki Sor, Harvester, Hophead, Hop Hooligans, Lăpușna, Nemțeana, Neuron Mash, One Beer Later, Patos, Sikaru, Three Happy Brewers, Turnul Berarilor, Urban Brewery și Zăganu.

Mulți dintre aceștia se află pentru prima dată la un festival de acest gen, iar stilurile de băuturi disponibile acoperă întreaga gamă de beri artizanale, de la Indian Pale Ale (IPA), lager sau berliner și până la porter, stout sau chiar cidru.

Producătorii vor veni la festival atât cu beri consacrate din portofoliul lor, cât și cu beri lansate de curând, unele disponibile în premieră la festivalul din Cluj. Printre berile disponibile în premieră la Craft Beer Festival puteți găsi strawbery milkshake IPA, Sorachi Ace single hop IPA ( ambele de la Hop Hooligans) sau chiar o bere cu cascara, produsă de Kutuma pentru Meron, ce va putea fi degustată exclusiv la evenimentul din weekend.

De la beri produse după rețete vechi românești, belgiene, englezești sau chiar sumeriene și până la beri cu supradoză de hamei sau ingrediente inedite precum lemn dulce afumat, irish moss sau fructe exotice, la festival veți putea găsi cea mai variată gamă de beri artizanale.

Curs de inițiere în fabricarea berii și concurs de Homebrewing

În cadrul festivalului va fi organizat un curs de inițiere în fabricarea berii, intitulat Arta de a face bere, curs susținut de profesioniși în domeniu și coordonați de Brews Brothers, cel mai mare furnizor de echipament dedicat pasionaților de făcut bere pe cont propriu. De asemenea, festivalul cuprinde și un concurs de Homebrewing, deschis tuturor celor pasionați de bere,  în cadrul acestuia fiind evaluată munca celor care fac bere acasă. Din comisia de jurizare fac parte 5 specialiști berari și cunoscători de bere, iar premiile vor fi oferite de către cei de la Brews Brothers.

În cele 3 zile de festival vor concerta pentru public trupe și artiști precum Ska-nk, David (de la David & 6 Martini Band), Natif, Infusion și Andrei Petru, iar în zona dedicată mâncării vor fi prezenți: Cimbru, Alioli, Blend.Brews and Bites, Food Squad, Bătrânul Sas, Yep’n Yo și Bianco Milano.

Craft Beer Festival se desfășoară de vineri după-amiază, de la ora 16.00, pînă duminică seara, în Parcul Hotel Sport (Aleea Stadionului), iar intrarea este liberă.Lasă un răspuns

Site creat de