Din Oras, Important

Cluj-Napoca a atins cea mai mare rată de vaccinare din România: 40% dintre clujeni s-au vaccinat împotriva COVID-19

Cluj-Napoca a atins cea mai mare rată de vaccinare din România

Cluj-Napoca a atins cea mai mare rată de vaccinare din țară, de 40%

Cluj-Napoca este al doilea mare oraș – după București – în care au fost ridicate parțial restricțiile. Rata de incidență a scăzut de la 8 cazuri la mie, cât era în urmă cu trei săptămâni, la puțin peste 3 la mie, scrie Digi24.ro.

În același timp, rata de vaccinare din Cluj a depășit 40%.

Clujenii au scăpat de noile restricţii

În  Cluj-Napoca rata de incidență a coborât într-un timp record. În doar 3 săptămâni, de la peste 8 cazuri, a ajuns la 3.16, iar trendul este unul descendent.

În acest context, clujenii scapă de restricții. Magazinele și terasele rămân deschise în fiecare zi până la ora 21, însă circulația între ora 22 și 5 dimineața este restricționată în fiecare zi.

Tasnadi Szilard, prefectul județului Cluj: „Oamenii au conștientizat pericolul și au tratat problematica și respectarea măsurilor cu mai multă responsabilitate, dar trebuie să avem în vedere că în tot intervalul de calcul a ratei am avut doar măsuri suplimentare de restricții care și-au spus cuvântul„.

Clujenii se pot vaccina si la centrul drive-through

Cluj-Napoca are cel mai mare procent de vaccinare din România: peste 40%. Acesta este în continuă creștere, mai ales după deschiderea centrului drive-through unde sunt imunizați zilnic în jur de 1.000 de oameni.

sursa: Digi24.roLasă un răspuns

Site creat de