Social & Cultura, Important

Cluj-Napoca a găzduit prima ștafetă din România, în cadrul căreia echipele au fost formate din oameni și căței (FOTO)

AROBS selectie presa by Marius Maris 23
  • Cluj-Napoca a găzduit prima ștafetă din România, în cadrul căreia echipele au fost formate din oameni și căței
  • La start s-au aliniat peste 30 de echipe, cu căței de diferite rase, printre care și un câine de serviciul al Jandarmeriei Cluj

Peste 30 de echipe s-au aliniat la startul ștafetei neoficiale AROBS, unde clujenii și cățeii lor au alergat pentru a descoperi lumea prin ochii patrupezilor, dar și pentru a promova cauza asociației Icare.

Câini de diferite rase și dimensiuni, dar și stăpânii lor au fost echipați cu o cameră de acțiune Smailo, montată pe un ham special, pentru un “experiment”, organizat în premieră în România, menit să îi ajute pe oameni să își cunoască mai bine prietenii lor blănoși.

AROBS selectie presa by Marius Maris 20

Printre patrupezii prezenți la eveniment s-a regăsit și Pyp, un ciobănesc german, câine de serviciu al Jandarmeriei Cluj, pregătit pentru intervenții și patrulare, care a încheiat spectacolul canin.

Imaginați-vă promenada dintre Cluj Arena și Sala Polivalentă luată cu asalt de labradori, teckel sârmoși, bișoni, ciobănești de toate felurile, căței pentru adopție sau de serviciu etc., care, în timp ce aleargă, explorează, se opresc la micile obstacole pregătite de organizatorii evenimentului sau, dimpotrivă, nu se abat de la traseu pentru că au de dus la bun sfârșit o cursă, alături de stăpânii lor.

În tot acest timp, ei filmează (din perspectivă canină) Cluj Arena și Sala Polivalentă, oamenii care îi cheamă sau îi aplaudă de pe margine, dar şi pe competitorii căței care așteaptă să preia ștafeta și să pornească pe traseu. Cei care au dat startul spectacolului au fost doi dintre patrupezii asociației Icare, care își caută stăpân și care, foarte disciplinați, le-au explicat celorlalți căței înscriși în concurs cum se va desfășura ștafeta neoficială AROBS.

AROBS selectie presa by Marius Maris 21

În plină desfășurare a Maratonului Internațional Cluj, susținătorii alergătorilor înscriși la probele oficiale s-au adunat în jurul “platoului de filmare” pentru a admira cățeii, iar când ultimul patruped, cățelul jandarm Pyp, și-a făcut ieșirea din scenă, organizatorii au trecut la premierea tuturor participanților.

Unde sunt căței este voie bună. Am simțit asta din plin ieri, când participanții la ștafeta noastră au completat spectacolul maratonului și au adunat în jurul lor oameni de toate vârstele, care au urmărit și aplaudat de pe margine echipele participante. Nu doar că ne-am simțit excelent, ci ne-am convins de faptul că o ștafetă cu oameni și căței ar fi o probă care ar prinde foarte bine dacă ar fi făcută probă oficială la maraton. Am văzut la alte competiții alergători însoțiți de căței și cred că s-ar încadra foarte bine în programul maratonului din Cluj o astfel de cursă”, a spus Voicu Oprean, CEO al AROBS Transilvania Software, organizatorul evenimentului.

Mi s-a părut fascinant, întotdeauna, modul în care căţeii percep lumea din jur, modul în care-şi aleg ei să exploreze tot felul de colţişoare. Duminică, la ştafeta neoficială AROBS, am putut să vedem live felul în care alergătorii oameni şi alergătorii căţei văd un traseu de competiţie, ne-am distrat, ne-am jucat, şi ne-am bucurat de mişcare”, a spus Ruxandra Fluieraș, o tânără din Cluj care a făcut echipă cu bulldogul său francez, Macho.

 

AROBS selectie presa by Marius Maris 12Lasă un răspuns

Site creat de