Din Oras, Social & Cultura

Cluj-Napoca a găzduit Școala Internaţională de Vară NATO – VIDEO/FOTO

1IMG 7921

Școala Internațională de Vară NATO (NATO Internaţional Summer School – NISS) s-a desfășurat între 3 și 7 august, în Cluj-Napoca, Capitală Europeană de Tineret de anul acesta.

NISS şi-a propus să contribuie la rezolvarea unei probleme importante în rândul tinerilor din întreaga lume, și anume – lipsa de acces la oportunitățile de acumulare a experienței practice. În acest sens, studenții au interacţionat și au învăţat din experiența practică a unor speakeri cu rezonanță internațională.

Mai mult, aceştia au fost treziţi într-o noapte având o misiune specială. Cei 40 de studenţi prezenţi din toată lumea au fost supuşi unui test contracronometru, în cadrul căruia au reuşit să gestioneze impecabil o situaţie de urgenţă.

La eveniment au participat 40 de studenți internaționali, reprezentând 35 de universități din 28 de țări și 4 continente, după cum urmează: Afghanistan, Armenia, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Finlanda, Georgia, Germania, Islanda, Italia, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, România, Elveția, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria, și Statele Unite.

Evenimentul a fost organizat pentru a doua oară în România de către Euro Atlantic Diplomacy Society (EADSociety), în parteneriat cu Divizia de Diplomație Publică a NATO. Parteneri in organizarea evenimentului au fost Liga Studentilor UTCN si Transilvania Cultural Nord Vest.

Euro Atlantic Diplomacy Society (EAD Society) este un ONG dedicat evenimentelor de educație nonformală pentru tinerii pasionați de Diplomație, Relații Internaționale, Negociere, Studii de Securitate și Menținere a Păcii, precum și domeniile conexe. ONG-ul a devenit cunoscut odată cu Model NATO Youth Summit (MoNYS), cea mai mare simulare internațională NATO din lume și singura din Europa, eveniment care a ajuns anul acesta la a patra ediție.

Pe lângă Școala NATO, echipa EAD Society le-a pregătit tinerilor multe evenimente speciale, menite să formează o punte între cunoștințele acumulate de studenți în facultate și punerea lor în practică. Aceştia au avut ocazia să viziteze Clujul şi au promis că se vor întoarce înapoi, deoarece au fost fascinaţi de viaţa de aici: „Într-adevăr, Clujul este oraşul care nu doarme„, a spus Mark Dzoljic, unul dintre participanţi.Lasă un răspuns

Site creat de