Din Oras, Important

Cluj-Napoca. Aproximativ 7000 de persoane participă la protestul „Marşul pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţie de hoţi” (VIDEO)

23336560 1761656860548240 1333677036 o

ACTUALIZARE 21:15 – Protestul de la Cluj-Napoca s-a încheiat. De asemenea, nu au fost înregistrate incidente.


ACTUALIZARE 20:35 – Potrivit unor date primite de la faţa locului, numărul protestatarilor din Cluj-Napoca este de aproximativ 9000. Coloana formată din oameni se întinde pe mai bine de un kilometru, pe două benzi de circulaţie.


ACTUALIZARE 20:20 – Circulaţia rutieră a fost reluată pe un sens. Cei aproximativ 7000 de protestatari se îndreaptă spre centrul oraşului.


ACTUALIZARE ora 20:10 – In acest moment, Bulevardul 21 Decembrie din Cluj-Napoca este blocat de numarul mare de protestatari. Circulaţia rutieră a fost oprită.ACTUALIZARE ora 20: Potrivit informaţiilor de la faţa locului, în acest moment se află peste 7000 de persoane în stradă la Cluj-Napoca. Protestatarii sunt în marş în aceste momente pe Calea Dorobanţilor şi se îndreaptă spre sensul giratoriu din Mărăşti.


Aproximativ 4000 de persoane participă, în această seară, la protestul „Marşul pentru Justiţie. Nu vrem să fim o naţie de hoţi” de la Cluj-Napoca.

Protestatarii s-au întâlnită la ora 18 în Piaţa Unirii din oraş, de unde au pornit pe traseul Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanţilor – sensul giratoriu Mărăşti – Bulevardul 21 Decembrie – Piaţa Unirii.

Se scandează: „PSD, ciuma roşie!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Hoţii”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Nu vrem să fim o naţie de sclavi”, „Ruşine să vă fie”, sau „Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”.

Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, au transmis organizatorii protestului de la Cluj de pe 5 noiembrie.

În Capitală au ieşit în stradă peste 10.000 de persoane, iar proteste similare se desfăşoară şi în alte 30 oraşe din ţară.

 

photo credit: Saul Pop / Claudiu MorarLasă un răspuns

Site creat de