Social & Cultura, Important

Cluj-Napoca are patru cartiere în TOP 10 cartiere din România cu cea mai bună calitate a aerului

curiozitati despre cartierul grigorescu din cluj napoca

Un studiu complex, la care au luat parte în jur de 200.000 de români, a subliniat care este cel mai bun cartier din România din punctul de vedere al calităţii aerului. Studiul a fost realizat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro, pe parcursul anilor 2016-2017 în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.

Astfel, circa 200.000 de răspunsuri au fost înregistrate la capitolul „Topul oraşelor din România din punctul de vedere al calităţii aerului“, în cadrul cercetării „Oraşe şi cartiere din România”.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost votată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului. Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.

Primele poziţii în clasamentul naţional al cartierelor cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău şi Noua din Braşov, urmate de cartierul Valea Aurie din oraşul Sibiu.

Din top zece fac parte şi patru cartiere din oraşul Cluj-Napoca: Grigorescu, Gruia, Zorilor şi Andrei Mureşanu. Pe de altă parte, cartierele cu cea mai scăzută calitate a aerului sunt Aeroport, Aurel Vlaicu, Gara și Centru.1 Comment

  1. Aberatii de partid si de stat. Andrei Muresanu la orele de varf dimineata si dupa-amiaza e irespirabil pe majoritatea strazilor.

Lasă un răspuns

Site creat de