Social & Cultura, Important

Cluj-Napoca – capitala modei pentru două zile (VIDEO)

city fashion week

City Fashion Week se numără printre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, iar la cea de-a treia ediție participanții s-au bucurat de un spectacol al culorilor și al eleganței.

Designerii români consacrați au urcat pe scenă alături de cei aflaţi la început de drum, iar show-ul nu ar fi fost complet fără magia și talentul specialiștilor în make-up și hair-styling.

Gazdele evenimentului au fost actorul Ioan Isaiu și Diana Găucă care au întreținut atmosfera și i-au premiat pe designeri.

Show-ul a debutat cu prezentarea uniformelor de stewardesă și cu un moment de dans apreciat de cei prezenți. Prima colecție prezentată semnată Michal Negrin ne-a oferit un momento plin de culoare, iar muzica lui Edith Piaf pe fundal ne-a dus cu gândul la atmosfera pariziană.

Din nou în orașul său de suflet așa cum a declarat, Cătălin Botezatu, unul dintre invitații speciali, a prezentat 3 colecții: Maasai, inspirată din portul triburilor din Africa cu ținute create atât pentru femei cât și pentru bărbați, Viggo, haine bărbatești Ready to Wear și Made to Measure, iar cea de-a treia dedicată doamnelor și domnișoarelor, colecția Red care a impresionat prin eleganță și rafinament.

Creațiile Mariei Marinescu nu au fost atât de extravagante, dar s-au remarcat prin culori, elemente sclipitoare și un stil simplu care reușește să scoată în evidență calitățile fiecărei femei. Clara Rotescu a prezentat pe scena de la City Fashion Week o colecție inspirată din perioada imperială franceză. Colecția ”Princess of Crochet” by Ioana Șuteu este o colecție dedicată mămicilor și copiilor, accentul fiind pus pe detaliile handamade. Copiii s-au descurcat de minune pe podium susținuți de cei din public, iar accesoriul care nu a lipsit a fost jucăria crochet, jucăria veseliei.

Printre designerii prezenți în prima seară se numără și Mihaela Cîrlugea care funcționează ca brand sub nume propriu din 2011. Piesele vestimentare sunt comode și versatile, iar unicitatea lor  este dată de combinația dintre zonele de pictură, paiete și glitter.

La sfârșitul serii, colegii de breaslă i-au făcut o surpriză directorului festivalului care și-a sărbătorit ziua de naștere pe scena de la City Fashion Week. Profund emoționat le-a mulțumit tuturor prietenilor și colaboratorilor și ne-a recomandat să revenim a doua zi pentru că vom avea parte de și mai multe surprize.

Cea de-a doua seară a fost deschisă de artistul clujean Tony Jay care ne-a binedispus și ne-a făcut să dansăm puțin. Daleea Fashion House a dat startul prezentărilor cu o colecție inspirată din folclor. Materialele folosite pentru ținutele din colecția ”La oglindă” sunt tradiționale cum ar fi in topit sau pânză cu fibră naturală. Claudia Suciu a creat cele mai frumoase ținute pentru copii care nu au avut emoții pe scenă, iar fetițele erau ca niște mici prințese.

Rochii, fuste, costume sau salopete în culori puternice realizate din piele – toate poartă semnătura Sabinei Lisievici. Alexandra Herghilegiu ne-a prezentat colecția Fenix având ca sursă de inspirație legenda păsării Phoenix. Materialele sunt 100% naturale, elementele grafice redau ideea focului și a penajului, iar cromatica se bazează pe nuanțele de albastru. Micati 1934 Fashion și Paollo Rossi au avut colecții dedicate bărbaților. Dacă Micati a avut o colecție casual, blugi și pulovere, cei de la Paollo Rossi au avut o colecție de costume elegante și clasice.

Alex Moldovan ne-a surprins cu o doză de senzualitate datorită colecției de costume de baie și de lenjerie intimă pentru femei realizată în mare parte din catifea. Maia Rațiu ne-a prezentat ținute vestimentare din diverse materiale cum ar fi catifea, voal, elemente lucioase, unele diafane şi foarte feminine, uşoare. Xenia, un brand destul de cunoscut pe piața clujeană, ne-a încântat privirile cu ținutele elegante și cu detaliile lucrate manual.

Sofiaman ne-a prezentat o colecție de pijamale pentru bărbați și femei, unele dintre ele cu tematica sărbătorilor de iarnă, iar Lilia Caraush ne-a amintit că iarna ne bate la ușă și a prezentat ținute casual alături de căciulițele de iarnă handmade.

Ediția a III-a a festivalului City Fashion Week a avut un moment cu totul special: pe scena CFW a defilat pentru prima dată un tânăr cu deficiență vizuală.Lasă un răspuns

Site creat de