IT, Important

Cluj-Napoca. Cum încep o carieră în domeniul IT?

IT

Ai venit în Cluj-Napoca, ai terminat facultatea sau încă studiezi și nu știi cum să intri pe piața IT?

Noi îți venim în ajutor cu o listă de sfaturi practice pe care dacă le aplici și ești destul de pregătit, cu siguranță îți vei găsi locul potrivit într-o companie pe placul tău.

Dacă nu crezi că ai acumulat destule cunoștințe în acest domeniu, dar ai vrea totuși să începi, află că în fiecare lună în diferite companii se fac programe de internship și școli de pregătire pe diferite nișe. Este mult mai ușor să prinzi un loc la aceste programe, iar majoritatea dintre ele oferă și un loc de muncă după terminarea programului.

După cum știi, locurile de muncă în IT sunt împărțite într-o sumedenie de nișe (Data base, Android Developing, iOS Developing, Quality Assurance, PHP Developing, Web Design, User Experience, User Interface, etc.) și este un domeniu în plină dezvoltare.

În fiecare zi apar domenii noi, tehnologii şi abordări noi, motiv pentru care este indicat să te documentezi temeinic înainte de a aplica pentru un job. Citește, studiază și informează-te cât mai bine și decide-te pe ce nișă ai vrea să îți începi cariera.

Mai apoi, următorul pas constă în crearea unui CV adecvat. Cu un simplu search pe Google și 20 – 30 de minute alocate, cu siguranță vei reuși să îţi faci un CV interesant (vezi Europass).

Foarte important de reținut: CV-ul trebuie făcut atât în limba engleză, cât și în limba maternă. Majoritatea firmelor așteaptă, însă, un CV în limba engleză.

Următoarea treaptă constă în aplicarea la firmele din domeniul IT.

Din nou, o căutare pe Google te va duce la o listă mare de site-uri de job-uri unde companiile își expun pozițiile deschise în firmă. Cu ajutorul CV-ului deja creat de tine poţi să aplici pe posturile care te interesează. Mai exista şi posibilitatea ca anumite site-uri să îți ceară să creezi un nou CV pe platforma lor.

Pe lângă site-urile precum bestjobs.ro sau ejobs.ro care te ajută să îți găsești un job mai există și LinkedIn – rețeaua socială creată special pentru corporatiști.

Aici se regăsesc majoritatea angajatorilor din IT, deci ar fi ideal să îți creezi un cont, să îl pui bine la punct, să-ți creezi o rețea cât mai mare și să iei legătura cu firmele respective.

Dacă ai reușit să creezi o rețea de oameni considerabilă pe Linkedin (500+ prieteni) dar oportunitățile nu încep să apară, poți chiar tu printr-un mesaj privat la cei care se ocupă de angajări (HR, IT Recruiters) să le explici în ce poziție te afli, la ce nivel de cunoștințe ești, ce ai studiat și ce ți-ai propus mai departe. Cu siguranță îți vor veni în ajutor în a te introduce pe piața IT.

Punând în practică sfaturile enumerate mai sus, șansele tale de reușită în a începe o carieră în domeniul IT vor crește considerabil. Nu mai aștepta, studiază, cercetează, aplică și începe-ți cariera demult visată.


Articol realizat de Bogatoiu Catalin


Lasă un răspuns

Site creat de