Cluj-Napoca este pentru a doua oară gazda primului festival de fotografie documentară din România: In/Out Transylvania Photo Festival.
În perioada 5 – 15 octombrie pasionații de fotografie sunt invitați să se bucure de proiecte fotografice impresionante, toate aflate sub tema “Povești de acasă”.
Proiectele a peste 50 de fotografi din România și din străinătate vor anima locații cheie ale orașului și vor oferi interpretări unice prin intermediul elementelor vizuale.
Deschiderea oficială a celei de a doua ediții a festivalului va avea loc azi, 6 octombrie începând cu ora 19:00 la Urania Palace. Aceasta va fi urmată de o primă serie de proiecții video a 12 proiecte fotografice selectate în urma Open Call-ului și de o secțiune Q&A cu fotograful Andrei Becheru.
Pe toată perioada evenimentului, pasionații de fotografie se vor putea bucura atât de expoziții impresionante, cât și de prezența unor artiști renumiți în domeniu, și proiecții de filme documentare.
“E timpul să spunem start unui proiect foarte drag nouă care a reușit să depășească granițele țării noastre și să răsune la nivel internațional într-un mod extrem de pozitiv. Nu poate decât să ne bucure enorm acest lucru, deoarece considerăm că țara noastră avea nevoie să fie recunoscută pentru contribuția adusă fotografiei documentare, fapt reflectat și prin tema aleasă la această ediție: “Povești de acasă”.
Vă invităm, așadar, dragi iubitori de fotografie să pășiți în lumea poveștilor de acasă a celor peste 50 de fotografi și să ne bucurăm împreună de o nouă ediție In/Out Transylvania Photo Festival.” a declarat Călin Ilea, Festival Manager.
Programul final al tuturor expozițiilor și activităților din cadrul celei de a doua ediții a Festivalului Internațional de Fotografie Documentară (5 – 15 octombrie 2017) cu tema “Povești de acasă” este disponibil pe website-ul oficial: http://www.inout.photo/.
Aflat la cea de a doua ediție, In/Out Transylvania Photo Festival este singurul festival din România dedicat fotografiei documentare. Tema ediției din acest an este “Povești de acasă” – peste 50 de fotografi din România și din străinătate ne vor arăta, prin intermediul proiectelor fotografice de lungă durată, ce înseamnă acest “acasă” pentru fiecare dintre ei și vor anima locații cheie ale orașului prin intermediul creativității și a exprimării artistice unice.