Din Oras, Important

Cluj-Napoca este primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi

Un parlamentar cere ca avioanele să nu mai zboare peste oraşul Cluj-Napoca

Primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi este Cluj-Napoca.

Acordul privind Orașele Verzi a fost semnat şi de alte oraşe europene precum Braga, Lille, Oslo, Helsinki, Cesena şi Zaragoza. În decurs de doi ani, aceste oraşe îşi vor stabili ţintele, şi vor fi atent monitorizate de comisarii europeni.

Pentru următorii doi ani, autoritățile locale și-au stabilit obiective ambițioase, în special pentru a reduce poluarea, și pentru a îmbunătăți calitatea vieții, potrivit stirileprotv.ro.

Acordul privind “oraşele verzi” este o mişcare a oraşelor europene, care se angajează să ocrotească mediul înconjurător.

În premieră pentru ţara noastră, municipiul Cluj-Napoca a făcut un prim pas înainte: Strada Smart.

Autorităţile locale îşi propun ca în următorii doi ani fiecare cartier din oraş să aibă o stradă Smart.

Pe străzile din Cluj-Napoca urmează să circule şi autobuze fără şofer

„Ne dorim să continuăm această politică de creştere a calităţii vieţii, prin realizarea unui transport ecologic. Chiar astăzi s-a lansat spre publicare licitaţia privind achiziţionarea a 14 autobuze autonome”, a declarat Iulia Perșa, purtător de cuvânt Primăria Cluj.

Autobuzele autonome, care au o capacitate de transport de 12 persoane, au fost introduse până acum în alte oraşe din Europa, ca Viena sau Paris. Preţul acestor autobuze va fi de 5.6 milioane de euro.

Lucrările pentru amenajarea noilor parcuri au început încă din luna ianuarie. Primăria Cluj-Napoca are în plan ca anul acesta să amenajeze peste 160 de hectare de spaţii verzi noi, iar alte 30 deja existente să fie extinse.

Mai mult, pentru reducerea poluării, urmează să fie instalate în oraş mai multe sisteme de purificare a aerului, sub forma unor panouri cu muşchi verzi.

În total, investiţiile care vor începe anul acesta în tehnologii regenerabile şi verzi, vor fi de peste 100 de milioane de euro , bani proveniţi şi din fonduri europene.

sursa: stirileprotv.ro

sursa foto: instagram.com/asm359Lasă un răspuns

Site creat de