Din Oras, Important

Cluj-Napoca – în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții

Cluj-Napoca - în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții

Cluj-Napoca – în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții

Ultimul raport publicat recent de Comisia Europeană cu privire la calitatea vieții în orașele europene plasează Municipiul Cluj-Napoca în primele 10 din Uniunea Europeană, alături de orașe din Elveția, Danemarca, Olanda, Polonia, Germania și Portugalia – anume: Zurich, Copenhaga, Groningen, Gdansk, Leipzig, Stockholm, Geneva, Rostock, Braga.

top 10 orase satisfactie cluj
Cluj-Napoca - în primele 10 orașe din Europa în materie de calitate a vieții 4

Din cele 83 orașe cuprinse în raportul U.E., percepția asupra calității vieții în Cluj-Napoca a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri față de acum 5 ani, Clujul fiind depășit de doar două orașe din Polonia.

De asemenea, 73% dintre membrii comunității consideră că este ușor să îți găsești o slujbă bună la Cluj-Napoca. Din această perspectivă Clujul se clasează pe locul II în U.E., pe primul fiind orașul Praga.

Municipiul nostru este în același timp unul dintre cele mai sigure orașe din Europa și unul dintre cele mai bune orașe în care să locuiești pentru persoanele de vârsta a III-a.

74% dintre membrii comunității au încredere în oameni. Toate acestea demonstrează că eforturile de colaborare între instituțiile publice, mediul privat, mediul academic și societatea civilă dau roade, spre beneficiul cetățenilor.

Studiul este realizat periodic de Comisia Europeană începând cu anul 2007 având la bază indicatori legați de percepția asupra satisfacției generale de locuire, siguranței, locurilor de muncă, dimensiunii verzi, serviciilor publice, transportului local, culturii ș.a.

cluj top 10 orase satisfactie 2023

foto: Facebook Emil BocLasă un răspuns

Site creat de