Social & Cultura

Cluj Napoca – orașul oportunităților de business

sali de conferinte cluj

Cluj-Napoca este situat în regiunea istorică a Transilvaniei, într-o zonă bogată în vestigii culturale și istorice. Acest oraș s-a definit întotdeauna prin valorile locuitorilor săi care au contribuit la crearea unei societăți multiculturale, complexe. Influențele de mentalitate și normele de conduită superioare au contribuit la dezvoltarea unui centru de forță, care a stimulat dezvoltarea anumitor segmente economice la nivelul întregii țări. 

Centru de cultură și civilizație antică, Clujul este cunoscut încă de pe vremea romanilor ca unul dintre cele mai importante orașe din Dacia romană. Așezarea a fost ridicată la rang de municipiu în timpul împăratului Hadrian apoi la rangul de Colonia Aurelia Napoca, sub Marcus Aurelius.

Astăzi, Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime al țării fiind înconjurat de un relief de dealuri ce îi oferă aspectul unei adevărate cetăți.

Clujul reunește comunități istorice de români, germani, armeni precum și altele mai recente de italieni, francezi, britanici, olandezi, turci – există așadar o diversitatea etnică, cultural-economică. 

Orașul și-a câștigat titlul de Capitala Transilvaniei, datorită dinamismului cu care s-a dezvoltat astfel încât astăzi este cel mai important centru academic, medical, business, IT, cultural, sportiv și științific din Transilvania. Dacă ai în plan organizarea unui eveniment cu ajutorul Instant.Space poți rezerva săli de conferințe în Cluj în cadrul hotelurilor sau altor centre dedicate. 

Ascensiunea Clujului ca Hub de Business

Acest oraș a oferit de-a lungul anilor suportul economico-administrativ pentru dezvoltarea antreprenorială – mai mult, au fost aduse în prim plan strategii și metode de lucru adaptate celor mai relevante tendințe de business. Toate aceste instrumente au contribuit la o constanță în ceea ce privește succesul în lumea competitivă a afacerilor.

Inovația tehnologică

De-a lungul ultimilor ani au fost lansate diverse inițiative ce au avut ca obiectiv expunerea unor noi soluții moderne din zona tehnologică și digitală precum și evenimente hibrid (online și offline), cu expunere internațională.

În acest context Clujul este un oraș cu o deschidere de excepție privind  inovația tehnologică dar și un spațiu de expunere și promovare a soluțiilor de mare impact. Instant.Space te ajută să alegi o sală de conferințe într-un hotel, adaptată conceptului evenimentului tău din zona tech fie că discutăm despre lansare de serviciu/produs sau networking.

Cultura antreprenorială si startup-urile

Start-up-urile sunt rezultatul încurajării antreprenoriatului în cadrul unei comunități, de la cele ce activează în sectorul de afaceri la universități până la administrația locală și ONG-uri.  

În cadrul evenimentului Romanian Business & Entrepreneurship care s-a desfășurat în iunie 2023 la Cluj s-a realizat o clasificare a celor mai recomandate orașe din Europa în care poți lansa primul start-up. Cluj-Napoca a fost desemnat câștigător la categoria oraș inteligent, drept recompensă pentru inițiativele din domeniul tehnologiei și inovației. De asemenea, au fost premiate și proiecte din aceste domenii care s-au remarcat la nivel mondial.

În acest context, primarul Emil Boc a declarat că se investește permanent în calitatea vieții iar acest lucru a stimulat creativitatea și susținerea ecosistemului local de start-up. Alege o sală de conferințe în Cluj prin Instant.Space dacă ai în plan organizarea unui eveniment legat de domeniul antreprenorial. 

Hoteluri și locații premium

Planifică un eveniment de excepție și alege sala potrivită pe Instant.Space – aici ai la dispoziție o serie de hoteluri cu săli de conferințe și centre, dedicate evenimentelor business, corporate etc. 

Completează secțiunile motorului de căutare de pe prima pagină. Vei primi recomandări adaptate profilului tău și variante în ceea ce privește catering, cazare invitați, configurarea mobilierului în sală etc.

Instant.space – rezervi o locație de conferință cu doar 2, 3 click-uri

Platforma Instant.Space a fost creată pentru a oferi variante optime de săli de conferință oricărei persoane interesate spre a organiza un eveniment. Procesul rezervării unei săli de conferință este simplificat, totul desfășurându-se doar cu câteva click-uri.

Alege o sală în câțiva pași, astfel: 

  • completezi datele în cadrul motorului de căutare de pe prima pagină (locație, număr de participanți, dată eveniment și format de sală)
  • primești recomandările adaptate căutării tale
  • alegi locația potrivită și începi configurarea evenimentului
  • adaugi alte opțiuni: catering, aparatură audio-video, camere de cazare pentru invitați
  • ai control total asupra bugetului, în funcție de opțiunile tale


Lasă un răspuns

Site creat de