Social & Cultura

Cluj-Napoca. Peste 1.500 de persoane au beneficiat de terapie prin artă la festivalul ARTdealul

Impuls a organizat a doua ediție ”ARTdealul” sâmbătă, 27 mai, între orele 16:00-23:00, în Parcul Central, Cluj-Napoca.

Participanții au experimentat gratuit terapia prin artă în cadrul atelierelor creative susținute cu ajutorul voluntarilor Impuls și a facilitatorilor. Cele mai apreciate activități au fost: teatrul de păpuși, spectacolul de magie, pictura pe față, sesiunile de mindfulness, atelierul de pictură și seara de film. Proiecția cinematografică ”Happy Feet 2” a adunat în jur de 400 de participanți.

Terapia prin artă ajută la: reducerea anxietății, dezvoltarea imaginației, comunicare și relaționare, îmbunătățirea abilităților de exprimare, creșterea stimei de sine și nu numai. Persoanele prezente, în număr de peste 1.500, au fost în special copii însoțiți de părinți, ceea ce a însemnat o zi în familie, cu activități plăcute și benefice.

De asemenea, festivalul ”ARTdealul” a urmărit crearea unei deschideri mai mari față de persoanele cu dizabilități, motiv pentru care acestea au fost invitate prin intermediul asociațiilor de profil și prezente la eveniment.

ARTdealul a fost un adevărat succes prin care comunitatea clujeană a demonstrat că acordă valoare evenimentelor care îmbină terapia prin artă şi educaţia. Sunt foarte fericit pentru toate sutele de zâmbete pe care le-am văzut la ARTdealul și pentru toate familiile care au putut, pentru câteva ore, să petreacă timp împreună și să aibă o zi minunată. De asemenea, ne propunem ca festivalul să devină un nume de tradiție în Cluj-Napoca și nu numai.” – a declarat Teodor Muntean, co-fondator Impuls.Lasă un răspuns

Site creat de