Social & Cultura, Important

Cluj-Napoca. Primii speakeri confirmați la TEDxEroilor – Challenging Tomorrow

TEDxEroilor - Challenging Tomorrow

Cea de-a VIII-a ediție TEDxEroilor aduce 2 premiere în România.

În datele de 5 și 6 mai se va desfășura cea mai lungă conferință de tip TEDx din România – o zi și jumătate dedicată ideilor și inovației, iar în data de 7 mai vom organiza pentru prima data TEDx Adventures – o zi plină de evenimente unice care vor duce experiența TEDx la nivelul următor.

Timp de 7 ediții TEDxEroilor s-a dovedit a fi un catalizator al comunității locale și un loc important care aduce împreună oameni curioși și creativi, visători curajoși și inovatori care cred cu pasiune în puterea ideilor de a schimba lumea.

Tema evenimentului de anul acesta – Challenging Tomorrow –  va aduce sub lumina reflectoarelor idei ale unor speakeri naționali și internaționali cu impact în comunitatea locală sau globală.

Primii speakeri confirmați care vor urca pe scena TEDxEroilor 2017 sunt:

Dragoş-Nicolae Pîslaru – Economist, Ex-Tehnocrat și Consultant

De profesie economist, Dragoș-Nicolae Pîslaru deține o diplomă de Master în Relații Internaționale de la London School of Economics și titlul de doctor de la Institutul Național de Cercetări Economice al Academiei Române. După nouă ani de carieră academică și cercetare aplicată la ASE București, Centrul Român de Politici Economice și Grupul de Economie Aplicată, devine în 2007 partener fondator și manager general la Gea Strategy & Consulting S.A.

În decembrie 2015 Dragoș se alătură Guvernului tehnocrat pe poziția de Consilier de Stat pe probleme economice, urmând ca mai să fie numit ministru la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Dragoș Pîslaru este un susţinător dedicat al dezvoltării ecosistemului antreprenorial în România și în regiune,  cu o înclinație către industrii creative şi afaceri inovatoare în tehnologie.

Dragoș Bucurenci  este consultant și trainer de comunicare, activist civic și om de televiziune. Este absolvent al programului de Master în Administrarea Afacerilor (MBA) al Stanford Graduate School of Business. A format peste o mie de manageri  în public speaking, storytelling și comunicare interpersonală și a primit premiul „Cel Mai Bun Training al Anului” la Gala Business Edu din 2010. Este certificat ca NLP Coach de Academy of Coaching and NLP și ca trainer autorizat al modelului Process Communication® în România.

A construit două dintre cele mai cunoscute ONG-uri de mediu din România, Salvaţi Delta şi MaiMultVerde, declanşând o campanie naţională care a reușit să schimbe atitudinea tinerilor faţă de voluntariat şi faţă de mediu. A realizat și a prezentat mai multe programe de televiziune la TVR1, RealitateaTV, Prima TV și ProTV, a scris în Academia Cațavencu, Evenimentul zilei, Esquire, Elle și The One. Ultima lui carte, Despre curajul de a ne lăsa văzuți, apărută în 2016 la Curtea Veche, este o colecție de eseuri despre comunicare, vulnerabilitate și despre maturizarea unei generații în România post-comunistă.

Denis Tudor – Membru în echipa rLoop, câștigătoarea a SpaceX Hyperloop Pod Competition

Din Mangalia la Los Angeles și până la câștigarea concursului lansat de Elon Musk – viața lui Denis Tudor a cunoscut o transformare remarcabilă în ultimii 5 ani. Fost tenisman de performanță, actual student la Electronică în București, Denis face parte din echipa rLoop, cea care a testat pentru prima oară conceptul Hyperloop – un sistem de transport care poate revoluționa modul în care călătorim.

André Krouwel este politolog la Vrije Universiteit Amsterdam și fondatorul Compasului Electoral (https://home.kieskompas.nl/en/), o companie care dezvoltă platforme online care oferă electorilor informații relevante pentru a vedea care partid se potrivește preferințelor lor politice. În calitate de universitar și antreprenor, Krouwel a vizitat frecvent România începând cu 1990 și a lucrat la proiecte care vizau dezvoltarea unei societăți civile puternice și  dezvoltarea instituțiilor democratice. Krouwel este un promotor entuziast al Centrului Olandez din Cluj, centru care poate să  producă o nouă structură pentru continuarea luptei anti-corupție.

Khaled Al Mezayen este antreprenor social, CEO și co-fondator al Khar & Partners. Khaled este doctor în Farmacie  și deține o diplomă de master în marketing și management de la Toulouse Business School din Franța. Și-a dedicat ultimii 3 ani dezvoltării și creării Sistemului SOWAT: un sistem care soluționează problema accesului la apa potabilă, lipsită de virusuri și bacterii, dar care păstrează mineralele. Sistemul este conceput pentru comunități de dimensiuni reduse – între 500 și 5000 de persoane.

Flaviu Cernescu este un daredevil recunoscut la nivel internațional care reușește să surprindă iubitorii de sporturi extreme prin cățărări libere, acrobații și slackline la înălțime. De la escaladarea Crucii de la Caraiman, până la plimbarea cu monociclul pe marginea barajului Vidraru, Flaviu reușește să țină o lume întreagă cu sufletul la gura. Născut în Reșița în 3 februarie 1982, domiciliat în Timișoara, rezident în Bocșa, dar mereu plecat la escaladat turnuri și în căutare de noi aventuri, Flaviu va aduce un strop de adrenalină la TEDxEroilor.

Biletele pentru TEDxEroilor – Challenging Tomorrow se pot achiziționa accesând linkul goo.gl/nE4qTf.Lasă un răspuns

Site creat de