Din Oras, Important

Cluj-Napoca – primul oraş din provincie care ar putea avea metrou

cand se face metrou la cluj

Clujul ar putea deveni primul oraş din afara Capitalei care ar putea avea metrou în următorii 10 ani. Municipalitatea a alocat deja primii bani pentru acest proiect. Este vorba de suma de 3 milioane de lei care vor fi folosiţi pentru realizarea unui studiu de fezabilitate.

Potrivit autorităţilor locale, se estimează că muncipiul Cluj-Napoca va beneficia de un metro undeva prin 2028.

Prima linie de metrou din Cluj-Napoca ar urma să lege comunele Floreşti şi Apahida, de unde aproximativ 50.000 de oameni merg la serviciu în oraş.

O linie de metrou i-ar ajuta, de exemplu, pe cei care trăiesc în Floreşti să facă 7 minute în loc de 40 până în centrul oraşului.

Peste 10 ani nu vom putea evita discuția despre metrou. Clujul merge în această direcție, dacă nu facem noi metroul, îl va face altcineva. Clujul este și va fi pentru mult timp de aici înainte un oraș-magnet. Oamenii sunt atrași de Cluj, suntem pe primul loc între orașele din țară ca atractivitate, iar mulți dintre studenții care studiază în oraș decid să rămână aici. Clujul va deveni o adevărată metropolă.

La 400.000 de locuitori nu îți trebuie metrou,  dar dacă treci de 500.000 spre un milion devine necesar. Sunt orașe de asemenea mărime care își asigură mobilitatea urbană prin metrou. Execuția unui tunel de metrou este acum mult mai facilă, au apărut utilaje avansate.” a declarat Emil Boc la sfârşitul anului trecut..2 Comments

  1. O imbecilitate. S-a stat 2 ani cu trafic la pamant doar pentru reparatii la linile de tranvai .Romaneste vom astepta minim 10 ani cu santier in curte .Valorificati Somesul .Dar nu santeti capabili .Aveti facultati si diplome gramada ,dar degeaba arhitectilor

Lasă un răspuns

Site creat de