Timp liber, Important

Cluj Never Sleeps 2016 – 150 de ore de evenimente culturale, comprimate într-o noapte și o zi

cluj never sleeps 2016 1

Străzile Clujului au fost pline de voie bună sâmbătă noapte, între 18 și 19 iunie, la Cluj Never Sleeps. Participanții s-au bucurat de o sumedenie de activități care mai de care mai variate, iar în ciuda vremii capricioase, aceștia au rămas până dimineață la petreceri, evenimente artistice sau la masă, în aer liber.

O noapte în care nu s-a dormit la Cluj-Napoca, fiindcă întreg orașul a fost animat de evenimente culturale. Startul s-a dat în Piața Unirii, unde au concertat câteva trupe cunoscute din România, dar și câteva la început de drum, formate din elevii Rock Academy. Seara a început pe ritmuri de rock și a continuat cu folk, jazz și muzică tradițională țigănească. Au urcat pe scenă: The Minions, Pink Tattoo, AltFive, Emeric Imre și Gabriel Ghita, Magda Puskas și prietenii, Dragoș & Friends Orchestra, Irina Sârbu Band și Fanfara Transilvania – pe muzica cărora s-a dansat în continuu.

cluj never sleeps 2016 1

La Cluj Never Sleeps 2016 a fost prezentată prima producție stradală a Teatrului Național Cluj-Napoca. Peste 250 de trecători s-au oprit să-i vadă pe cei 15 performeri, care prin dans, umor și totodată fără cuvinte au reușit să le transmită un mesaj esențial celor aflați în public.

cluj never sleeps 2016 2

La venirea nopții, publicul a început să se plimbe prin oraș, în căutarea acelor evenimente care să se potrivească gusturilor fiecăruia. Cei care s-au decis să nu doarmă în noaptea albă a culturii, s-au întâlnit în drumul lor cu statuile vivante sau cu măștile DaDa, ce au însuflețit atmosfera orașului.

cluj never sleeps 2016 3

Când ceasul a bătut ora 00:00, insomniacii s-au strâns în jurul unei mese festive, la Midnight Snack, pe strada Ioan Bob. Strada a prins viață pentru câteva ore cu muzică bună și oameni vioi adunați la un pahar de vin și o poveste târzie.

cluj never sleeps 2016 4

Cei care preferă arta au luat la pas strada Napoca, unde a avut loc Transselffusion – artevenimentul în cadrul căruia trecătorii au putut vedea artiștii în proces de creație. S-a desenat, pictat și s-a lucrat cu materiale diverse pentru a crea o poveste, ce la propriu s-a lungit pe toată strada.

cluj never sleeps 2016 5

Evenimentele organizate în cadrul Cluj Never Sleeps au avut loc și în câteva cartiere din Cluj-Napoca. În cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu, curioșii au putut vizita două expoziții de artă, iar în cartierul Mănăștur s-a jucat piesa de teatru „Începe cu M?” la Cinema Dacia.

cluj never sleeps 2016 6

A doua zi de dimineață, evenimentele au continuat cu multă energie, fiindcă ziua a început cu o porție sănătoasă de mișcare în aer liber la Zumbathonul caritabil din Piața Unirii și la Day 15 – Play Time în Iulius Park. Seara s-au putut bucura de câteva ore de dans cei mai în vârstă, la Festivalul de dans pentru vârstnici, desfășurat la Casino – Centrul de Cultură Urbană.

Duminică seara s-a încheiat oficial seria de evenimente la Teatrul Național Cluj-Napoca – Studio „Euphorion” cu speactacolul-concert-poem „Brâncuși despre Brâncuși”, creat special pentru Cluj Never Sleeps 2016.100 de spectatori au deslușit tainele din spatelele lucrărilor sale de artă, înțelegând motivațiile sculptorului pentru felul în care a ales să-și trăiască viața și să creeze.Lasă un răspuns

Site creat de